Πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Την εφαρμογή σε δρόμους και πλατείες των Χανίων προγράμματος προσέγγισης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ανακοίνωσε την Τρίτη 16/11 η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη και η ψυχολόγος υπεύθυνη του προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας, Εύη Δημοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 χρόνια Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης (ΠΠΑ)

Το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε, έχει ως στόχο να κινητοποιηθούν εξαρτημένα άτομα ώστε να ενταχθούν σε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπονται εξορμήσεις σε δρόμους και πλατείας προκειμένου οι ειδικοί να προσεγγίσουν μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και άστεγους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας, διάρκειας ενός χρόνου με προϋπολογισμό 10.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας είναι πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης (από αλκοόλ, παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια, τζόγο, εφαρμογές του διαδικτύου) και συγγενικά τους πρόσωπα. Προσφέρει ομαδικές και ατομικές υπηρεσίες υποστήριξης πάντα με σεβασμό στο απόρρητο.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε