Σουρτούκω

Εστιατόριο «Σουρτούκω»: Δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, σε ένα όμορφο πλακόστρωτο στα Λαδάδικα

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ελληνική και μεσογειακή, δημιουργική κουζίνα, πρέπει οπωσδήποτε να πας στη “Σουρτούκω”, στα Λαδάδικα. Η “Σουρτούκω” είναι ένα ιδιαίτερο σύγχρονο εστιατόριο, ένα σχετικά new entry στην περιοχή των Λαδάδικων και μάλιστα σε ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα στενά τους, που σου εγγυάται γεύματα μοναδικά, ήσυχα και αξέχαστα, που ξεχωρίζουν από άλλα στην περιοχή, μακριά από τη συνηθισμένη πολυκοσμία. Στο γραφικό πλακόστρωτο της Λυκούργου 3, η “Σουρτούκω” άνοιξε τον Απρίλιο του 2009 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στους επισκέπτες και τουρίστες της πόλης. Με μία βόλτα, θα καταλάβεις το γιατί.

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Το όνομα “Σουρτούκω” προήλθε καθαρά “δημοκρατικά” μέσα από ψηφοφορία μεταξύ των υπευθύνων της επιχείρησης κι επικράτησε ήδη στις καρδιές μας, προκαλώντας τις εντυπώσεις.

Ο χώρος κρατάει την industrial αρχιτεκτονική και εικόνα του, αφού τις κολώνες μέσα στη ‘”Σουρτούκω” τις βλέπουμε γυμνές, όπως ακριβώς είναι. Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να τιμήσουν την παράδοση των αρχικών κτισμάτων, δύο βιοτεχνικών εγκαταλελειμμένων κτιρίων των Λαδάδικων – παλιές αποθήκες που ενώθηκαν σε έναν ενιαίο χώρο, το σημερινό μοντέρνο αυτό εστιατόριο. Και μας αρέσει, γιατί η διατήρηση τμήματος από την παλιά βιοτεχνική εικόνα τους, είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Σουρτούκω

Xρώμα στα τραπεζοκαθίσματα, όμορφα διακοσμημένος χώρος, φιλικός και ζεστός, με φροντίδα στην κάθε λεπτομέρεια, που μας κάνει να νιώθουμε οικεία. Στους τοίχους θα δεις τοιχογραφίες, σχεδόν στο σύνολό του ο χώρος είναι διακοσμημένος με λουλούδια, όπου και να καθίσεις – μέσα στη σάλα με το όμορφο design ή έξω, στο πλακόστρωτο στενάκι – τη “Σουρτούκω” θα τη λατρέψεις.

Τι έχει το μενού

Η κουζίνα της “Σουρτούκω” είναι ξεκάθαρα δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κι εσύ μπορείς είτε να γευματίσεις επιτόπου, είτε να πάρεις ότι θέλεις για το σπίτι σου, απευθείας από το εστιατόριο. Τα προϊόντα είναι πάντα εξαιρετικά, τα πιάτα όμορφα παρουσιασμένα, οι επιλογές σε κρέας και θαλασσινά, ποικίλουν, ενώ το μενού ακολουθεί πιστά, τις εποχές του έτους.

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Δοκίμασε, στα θαλασσινά, καλαμάρι σχάρας με λαδολέμονο ρόκας και ταμπουλέ από μαυρομάτικα φασόλια, χταπόδι σαγανάκι σβησμένο με ρακί, πέστροφα καπνιστή, γαρίδες σωτέ με ούζο, μουστάρδα και θυμάρι.

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Στα κρεατικά, θα βρεις χειροποίητο χοιρινό γύρο με πίτες σχάρας, αρωματική χοιρινή τηγανιά με φρέσκο θυμάρι και χυμό εσπεριδοειδών, μοσχαρίσια ταλιάτα με κρέμα μελιτζάνας και μαγιονέζα τρούφας και παϊδάκια, που γίνονται ανάρπαστα!

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Πήγαινε στη “Σουρτούκω” με την παρέα σου για τσιπουράκι κι απόλαυσέ το με εκλεκτούς μεζέδες, όπως οι φρεσκοκομμένες, τραγανές, κατάξανθες πατάτες τους, η καπνιστή φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, οι baby πατάτες σωτέ με γλυκόξινο τυρί Βερδικούσας και φρέσκα μυρωδικά, το πυργάκι μανιταριών με μίγμα λευκών τυριών και κρεμμύδι ψητό, που θα βρεις στα ορεκτικά, μαζί με πολλά άλλα στην ίδια κατηγορία. Δοκίμασε οπωσδήποτε το μιλφέιγ τυριών με πευκόμελο Χαλκιδικής και ξηρούς καρπούς, το σπετζοφάι με μπρουσκέτα ολικής και συνόδεψε με δροσερές σαλάτες, όπως η ομώνυμη σαλάτα “Σουρτούκω”.

Σουρτούκω

Όσο για γλυκό, στο τέλος του γεύματος, στη “Σουρτούκω” μας τρατάρουν σπιτικά γλυκά – όπως κορμό – ξυπνώντας παιδικές αναμνήσεις, από τότε που μας τα έφτιαχνε η μαμά μας.

Όλα τα πιάτα συνοδεύονται άψογα με ότι περιλαμβάνει η κάβα του εστιατορίου. Θα βρεις οίνους λευκούς, κόκκινους και ροζέ, από επιλεγμένα ελληνικά Κτήματα, τσίπουρα, ούζα, ρετσίνες και μπύρες ελληνικών μικροζυθοποιίων, που μαζί με το φαγητό δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό, για γαστρονομικά ταξίδια στη “Σουρτούκω”.

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Και vegan επιλογές

Εάν είσαι vegan, στη “Σουρτούκω” θα βρεις ειδικά σχεδιασμένο μενού, με επιλογές όπως ριζότο μανιταριών, vegan πένες αλ όλιο ή με σπανάκι και τοματίνια, φάβα, το πυργάκι μανιταριών και σαλάτες όπως η “Εξωτική” με μεσκλάν, ανανά, ξερό σύκο, παστέλι αμυγδάλου, μαύρο σουσάμι κι άλλα, εξαιρετικά υλικά.

Όλα τα πιάτα του μενού στη “Σουρτούκω” είναι βασισμένα στα πιο εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης κι έρχονται στο τραπέζι σας φτιαγμένα με μεράκι, μαγειρεμένα προσεκτικά και σερβιρισμένα με τον πιο σωστό τρόπο. Το μενού ακολουθεί την εποχικότητα των προϊόντων κι όλα τα πιάτα ετοιμάζονται την ώρα που τα παραγγέλνετε.

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Πρόσωπα χαμογελαστά και χώρος όλο φως, σου εγγυώνται στη “Σουρτούκω” ένα γεύμα, που θα σου μείνει αξέχαστο!

ΣουρτούκωΣουρτούκω

Tip 1: Η “Σουρτούκω”, αποτελεί κάθε χρόνο “Festival Spot”, σημείο συνάντησης για κόσμο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που συγκεντρώνεται στα τραπέζια του εν μέσω των ταινιών και ζει στους ρυθμούς της διοργάνωσης, με τη συνοδεία των γεύσεων του εστιατορίου.

Tip 2: Κρατήσεις στη “Σουρτούκω” γίνονται καθημερινά και ειδικά τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές είναι καλό να κάνετε κράτηση, αφού το εστιατόριο γεμίζει.

Tip 3: Στη “Σουρτούκω”, τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

 

Διεύθυνση: Λυκούργου 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555325
Facebook
Instagram
Ωράριο Λειτουργίας: 13.30 – 24.00

Διαβάστε επίσης: Monopolyo… στην all day διασκέδαση

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε