Πρόσοψη καταστήματος

Μαγειρείο «Ελλαδίτικο»: Μαγειρευτό φαγητό που θυμίζει «μαμά»

Στη Βασιλέως Γεωργίου 39 στην περιοχή Φάληρο, στο ύψους του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, υπάρχει ένα εστιατόριο που συνεχίζει μια παράδοση μισού αιώνα στην ελληνική κουζίνα, σερβίροντας καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

Τιμοκατάλογος καταστήματοςΕσωτερικό καταστήματος

Στο νέο αυτόν χώρο το πρώην “Στέκι του Νιόνιου” και νυν “Ελλαδίτικο” μαγειρεύει και ψήνει στις σχάρες του τα καλύτερα μαγειρευτά φαγητά και τα πιο ζουμερά κρεατικά, με περίσσιο μεράκι και σπιτική φροντίδα.

Διακοσμηση καταστήματοςΠίνακες ζωγραφικής

Στη χώρα της ελιάς και του ελαιόλαδου, στον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη με τη φήμη του καλού φαγητού, επιμένει να χρησιμοποιεί αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε όλα τα μαγειρευτά του, παραμερίζοντας τα διάφορα μαγειρικά (ζωικά και φυτικά) λίπη και ενισχυτικά γεύσης.

κεφτεδάκια με σάλτσα λαχανοντολμάδες
Λαχανοντολμάδες  αυγολέμονο, κατσικάκι φρικασέ, κουνέλι στιφάδο, κεφτεδάκια του Νιόνιου με τη σάλτσα τους, παπουτσάκια, κοτόπουλο με αντζέμ πιλάφι, τζιγεροσαρμάδες, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που αποτελούν τις πιο αγαπημένες επιλογές των πελατών του.

Χειροποίητες φρέσκες και βραστές σαλάτες, αλλά και αλοιφές, όπως η μοναδική ρωσική, συνοδεύουν τέλεια τα πιάτα του.

Ακόμη οι σπιτικές του σούπες όπως τα γιουβαρλάκια, η κρεατόσουπα, η παραδοσιακή και χορτοφαγική μαγειρίτσα, αλλά και ο καταπληκτικός “πατσάς του Νιόνιου” από μοσχαράκι γάλακτος, είναι από τις γεύσεις που δεν ξεχνάς εύκολα.

μαγειρίτσακρεατόσουπα

Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης τους θαλασσινούς μεζέδες του μαγαζιού, ήτοι, τα καλαμαράκια τηγανητά, το χταποδάκι του, το γαλέο λεμονάτο, και τον περίφημο μπακαλιάρο με τη σπιτική του σκορδαλιά που σου μένουν αξέχαστα.

διακοσμητικός πίνακας

Εδώ, η γνωστή ρήση του Βολταίρου, “τίποτα δεν θα ήταν πιο κουραστικό απ’ το να τρως και να πίνεις, αν ο Θεός δε τα είχε κάνει και απόλαυση εκτός από ανάγκη”, βρίσκει το πραγματικό νόημά της…

 

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 39
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 816118
Διανομή κατ’ οίκον (Delivery): 2310  849753, 2310  816118, what’s up 6980 656700
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 12:00-22:00

 

Διαβάστε επίσης: Βάλε Τέσσερα Πιπέρια στη ζωή σου!

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε