Η Γυναίκα με τα Μαύρα (2012)

The Woman in Black
★★★
Δράμα, Τρόμου, Φαντασίας

95'

United Kingdom, Canada, United States, Sweden

English

Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο, για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να διευθετήσει τις υποθέσεις που σχετίζονται με τον πρόσφατο θάνατο της ιδιοκτήτριας μιας έπαυλης.


Μόλις θα φτάσει στο χωριό, έχοντας προηγουμένως γνωρίσει και έναν μυστηριώδη άντρα στο τρένο, θα έρθει αντιμέτωπος με την έντονη προκατάληψη των κατοίκων που διαμένουν εκεί. Επισκεπτόμενος στη συνέχεια το ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό, για το οποίο πρέπει να πραγματοποιήσει την έρευνά του, ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής αλλά και των ίδιων των κατοίκων του χωριού. Και οι φόβοι του μεγαλώνουν όταν ανακαλύπτει ότι πολλά παιδιά πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Η αγωνία θα κορυφωθεί όταν μια ανατριχιαστική γυναίκα ντυμένη στα μαύρα, θα αρχίσει να εμφανίζεται συνεχώς μπροστά του.
Ο Άρθουρ συνειδητοποιεί πως όσοι είναι κοντά του βρίσκονται υπό την απειλή της γυναίκας με τα μαύρα, κι αναζητεί να βρει έναν τρόπο για να βγει από τον κύκλο του τρόμου..
Δείτε εδώ ΟΛΕΣ οι ταινίες που παίζουν σήμερα στην τηλεόραση
 

James Watkins

Susan Hill(novel), Jane Goldman(screenplay)

Marco Beltrami

Daniel Radcliffe, Janet McTeer, Ciarán Hinds, Emma Shorey, Molly Harmon, Ellisa Walker-Reid, Sophie Stuckey, Jessica Raine

Σχόλια/Κριτική


Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» το 1982, η συγγραφέας Σούζαν Χιλ δεν φανταζόταν ότι με τα χρόνια θα το έβλεπε να γίνεται τηλεταινία, ραδιοφωνική σειρά, θεατρικό έργο και τελικά κινηματογραφική ταινία. Το μυθιστόρημα ακολουθεί την παράδοση των βικτωριανών ιστοριών τρόμου, γεγονός που τήρησε πιστά και η Τζέιν Γκόλντμαν στο σενάριο της.

Trailer