pizza

«Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki»: Μια ιταλική «στάση» στην Προξένου Κορομηλά

Σε έναν όμορφο, φιλόξενο και ζεστό χώρο στην οδό Προξένου Κορομηλά, από το 2017 η «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki» μας ταξιδεύει καθημερινά στον κόσμο της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας, με πινελιές από πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα ποιότητας.

pizzaτραπέζια εσωτερικού χώρου καταστήματος

Κι αποτελεί άλλο ένα στέκι για κάθε είδους ηλικία, τόσο για take away ή delivery, όσο και για γεύματα επί τόπου, με ζύμη και πίτσες χειροποίητες, ψημένες αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο.

pizza

«Artigianale» σημαίνει «χειροποίητο» κι αυτό ακριβώς είναι κάθε πίτσα της «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki»: φτιαγμένη στο χέρι, με σχήμα ακανόνιστο όπως πρέπει σε κάθε αυθεντικά χειροποίητη πίτσα και γεύση εξαιρετική. Ψημένη αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο, κάνει κάθε εμπειρία σου μοναδική.

πρόσοψη καταστήματοςεσωτερικός χώρος καταστήματος

Πίτσες και pasta

Το κατάστημα έχει δημιουργηθεί από λάτρη των γεύσεων και του φαγητού, που θέλει να προσφέρει καλής ποιότητας πίτσα, με καλά ιταλικά υλικά κι επιλεγμένα προϊόντα και το αποτέλεσμα φαίνεται σε κάθε παραγγελία.

Στο χώρο πρωταγωνιστεί ο ξυλόφουρνος, όπου η διάσημη ναπολιτάνικη pizza από γνήσιο ιταλικό αλεύρι, συνδυάζεται με μοναδικές ιταλικές και ελληνικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.

ο μάγειρας εν δράση

Μελίχλωρο Λήμνου, Καλαθάκι Λήμνου στα ελληνικά τυριά, πανσέτα «Sary» στα κρεατικά, Provolone, Grana Padano, Mozzarella, γεύσεις φερμένες απευθείας από Ιταλία και κυρίως το αυθεντικό ιταλικό αλεύρι και η σάλτσα από ποικιλία τομάτας San Marzano, είναι αυτά που κάνουν τη «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki» να  ξεχωρίζει.

πίτσα μακαρόνια

Από τις πίτσες, προτείνουμε τη Margherita Classico, την Prosciutto Parma ή Cotto, την Pepperoni, την Pancetta e salsiccia, γεύσεις όπου συνδυασμοί ιταλικών κι ελληνικών top προϊόντων οδηγούν σε ένα θεσπέσιο αποτέλεσμα, όπως ισχύει άλλωστε, για όλα τα είδη του μενού.

μακαρονάδα

Το μενού περιλαμβάνει κι ολόφρεσκα ζυμαρικά, που βράζουν την ώρα της παραγγελίας και μαγειρεύονται πάντα με αγνό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

μακαρονάδα

Δοκίμασε spaghetti, tagliatelle, pappardelle, ravioli και nioki σε εξαιρετικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως pesto, carbonara, ragu bologneze, napolitana, gorgonzola. Μην παραλείψεις το εξαιρετικό ριζότο μανιταριών!

τραπέζι με σαλάτα και ποτηρι κρασί

Για ανάλαφρα γεύματα ή και για να συνοδέψουν ό,τι έχεις παραγγείλει στο τραπέζι σου, προτίμησε τις ολόδροσες σαλάτες του «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki», παρασκευασμένες με εκλεκτά υλικά, που μυρίζουν… Ιταλία. Σερβίρονται πάντα με ψωμάκι που παρασκευάζεται επί τόπου, στον ξυλόφουρνο του καταστήματος!

σαλάτα

Στις γλυκές προτάσεις pizza ciocolato, calzone σοκολάτα, αλλά και το εξαιρετικό calzone με κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, μία πρόταση μοναδική.

pizza

Επιλεγμένοι οίνοι στην κάβα

Συνόδεψε το γεύμα σου με επιλεγμένους ερυθρούς και λευκούς οίνους του ελληνικού αμπελώνα, όπως «Βιβλία Χωρα», «Κτήμα Γεροβασιλείου», «Παράγκα» και «Σαμαρόπετρα» Κυρ Γιάννη ή Ροζέ «Άβδηρος». Θα βρεις επίσης ιταλική μπύρα «Moretti».

ποτήρι και μπουκάλι με κόκκινο κρασίpizza

Όλα τα προϊόντα της «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki», μπορείς να τα παραγγείλεις μέσω e-food, Wolt και Box ή παραγγελία από το κατάστημα, να τα απολαύσεις επί τόπου ή να τα πάρεις take away.

pizza

Οι κρατήσεις δεν είναι απαραίτητες, ωστόσο εάν θέλεις να κάνεις κράτηση, συστήνουμε να την κάνεις 30’ – 45’ νωρίτερα. Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου είτε μέσα, στο φιλόξενο χώρο του καταστήματος, είτε έξω, στα τραπεζάκια με θέα την Προξένου Κορομηλά.

pizza

Θα σε υποδεχθούν οι άνθρωποι της «Margherita Pizza Artigianale Thessaloniki» που, με το χαμόγελο και τον επαγγελματισμό τους, θα κάνουν κάθε επίσκεψή σου μοναδική.

Καλή απόλαυση!

ζυγαριά

 

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 11
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 229559
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 13.00 – 00.00

 

 

Διαβάστε επίσης: «Άκρατος Οίνος»: Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες πινελιές

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε