Site icon Cityportal.gr

Ανακάλυψε 10 από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Καλαμαριά, για coffee – breakfast – crepe

πρωινό

Είναι γνωστό σε όλους πως το να φας το πρωινό σου πλέον έξω, κονταροχτυπιέται με τα brunch και τα μεσημεριανά γεύματα – και πώς να μην γίνει κάτι τέτοιο όταν πλέον οι επιλογές για πρωινό μαζί με καφέ είναι τόσες πολλές και τόσο καλές;

Kαι ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε τις 10 από τις κορυφαίες επιλογές αν ο δρόμος σου σε βγάζει ανατολικά.

FRESHOP JUICE BAR

Στο Freshop Juice Bar θα βρεις τα πιο γευστικά και τα πιο υγιεινά superfoods, snacks, σαλάτες, σάντουιτς, smoothies, χυμούς, energy bowls και πολλά άλλα.

Τα υγιεινά σνακ είναι πολύ σημαντικά σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, τόσο γιατί ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας όσο και για να κρατούν ενεργό τον μεταβολισμό μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι ένα υγιές σνακ μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου και μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής με σκοπό τη διατήρηση ή την απώλεια βάρους. Το κλειδί είναι να επιλέξεις σνακ χαμηλά σε θερμίδες, που να περιέχουν ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και “καλό” λίπος).

Αν αναζητάς μία υγιεινή και γευστική εναλλακτική. Αν κάνεις διατροφή ή προσέχεις τη διατροφή σου. Αν σου αρέσουν τα ελαφριά και θρεπτικά σνακ. Αν θέλεις ένα δυναμωτικό ρόφημα πριν ή μετά την άσκηση, πήγαινε στο Freshop! Δείτε περισσότερα…

 

Διεύθυνση: Κωφίδου 15, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 441446

BARISTAS ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Από την πρώτη σου επίσκεψη στο Baristas, θα σε κερδίσει ο minimal σχεδιασμός με αέρα βιομηχανικής αισθητικής, που συνδυάζεται με τα ζεστά χρώματα στα έπιπλα και κάποια vintage διακοσμητικά στοιχεία, αποπνέοντας μία μοναδικότητα όπως και ο καφές τους. Το προσωπικό θα σε υποδεχθεί με χαμόγελο και θα φροντίσει να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο.

Η τεχνογνωσία στην παραγωγή του καφέ και η αγάπη γι’ αυτόν, είναι αυτά που κάνουν το Baristas να ξεχωρίζει. Εδώ οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο και κόπο στην προετοιμασία του καφέ, για να είναι άψογος. Με τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και άριστα καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ο καφές κόβεται πάντα τη στιγμή που θα τον παραγγείλει ο πελάτης κι αυτό είναι κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό και αγαπητό. Άλλωστε, τίποτα δε συγκρίνεται με το άρωμα και τη γεύση του φρεσκοκομμένου καφέ!

Έχε υπόψη σου, δε, ότι έχουν το δικό τους χαρμάνι! Δείτε περισσότερα…

 

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 31, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 454764

CANDY & DONUT

Όταν το Candy & donut πρωτοεμφανίστηκε στην Καλαμαριά, στην οδό Αργοναυτών, ένας νέος γλυκός κόσμος ξεδιπλώθηκε! Ένας κόσμος γεμάτος αρώματα, γεύσεις και πολλή γλύκα, που σε περιμένει να τον εξερευνήσεις.

Χαρακτηριστικό του Candy & donut η ξύλινη πρόσοψη-σκεπή, που σε καλεί να μπεις και να ανακαλύψεις ένα σωρό λιχουδιές. Καθημερινά, θα βρεις ολόφρεσκα λαχταριστά donuts, cupcakes και άλλα γλυκίσματα για να γλυκαίνουν τις μέρες σου. Κι επειδή ένα δεν είναι αρκετό, πρόσφατα δημιουργήθηκε και νέο κατάστημα στην Επανομή. Δείτε περισσότερα…

 

Διευθύνσεις: (1) Αργοναυτών 18, Καλαμαριά
(2) Νέο κατάστημα 25ης Μαρτίου 65, Επανομή
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939587422

ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΡΙ ΜΙΣΗ ΜΙΣΗ

To 2017 δημιουργήθηκε στην Καλαμαριά ένας όμορφος χώρος που έμελλε να γίνει το απόλυτο μέρος για να ξεκινά κανείς τη μέρα του, με νόστιμες χειροποίητες γευστικές επιλογές – στις οποίες θα… βασιλεύει η πολυαγαπημένη μας μπουγάτσα.

Ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε και καθώς φαίνεται τα κατάφερε περίτρανα…

Η μπουγατσερί «Μισή-Μισή» είναι το αγαπημένο spot στην ανατολική Θεσσαλονίκη για λαχταριστές μπουγάτσες σε μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, για πλήθος λιχουδιών φτιαγμένων με μεράκι και αγνά υλικά, αλλά και για τον μοναδικό καφέ της. Δείτε περισσότερα…

 

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 63, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 010640

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Δίπλα στην πλατεία Σκρα θα βρεις, ένα συνοικιακό μαγαζί που έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές μας με την αυθεντικότητά του και φυσικά, την άριστη ποιότητα των προϊόντων του. Το όνομα αυτού Μπουγάτσα «Μπουκίτσες».

Η «ψυχή» του μαγαζιού είναι ο Τάσος Πετρίδης – δημιουργός του καταστήματος και ιδιοκτήτης του. Όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος, «το συγκεκριμένο μαγαζί είναι μαγαζί… καρδιάς, γιατί είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη για τους πελάτες μας, ή καλύτερα για τους ανθρώπους μας που μας εμπιστεύονται και μας τιμούν καθημερινά».

Επιπλέον, όπως μας είπε γνώρισε και τη γυναίκα του στο μαγαζί ως πελάτισσα και μετέπειτα παντρεύτηκαν, ενώ έγινε και εκείνη ισότιμο μέλος της επιχείρησης. Πλέον πορεύονται μαζί σε μία αγορά ιδιαίτερα απαιτητική, καταφέρνοντάς τα ωστόσο περίφημα – σαν μια γροθιά!Δείτε περισσότερα…

 

Διεύθυνση: Μακροχωρίου 1, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 457993

Μπουγάτσα Ουζούνης

Η μπουγάτσα είναι σπεσιαλιτέ τους και μπορείτε να την απολαύσετε σε όλες της εκδοχές της γλυκιά, με τυρί, σπανάκι ή κιμά. Όλες υπέροχες! Το μυστικό συστατικό τους  είναι το μεράκι, η αγάπη μας και ότι όλα μας τα προϊόντα είναι παραγωγής τους – και έχουν γράψει γευστική ιστορία!

Στο ανακαινισμένο κατάστημα στη συμβολή των οδών Πασαλίδη και Ανδριανουπόλεως, σχηματίζεται από νωρίς ουρά για να δοκιμάσουν όλοι την φρεσκοψημένη μπουγάτσα είτε γλυκιά είτε αλμυρή – που πάει πάντα ασορτί με ένα πρωινό καφεδάκι. Και επειδή όλοι ξέρουν πόσο νόστιμη είναι, να περιμένετε κόσμο έξω από το μαγαζί μιας και ο Ουζούνης έχει κάνει τη δική του μεγάλη πελατεία!

 

Διεύθυνση: Ι. Πασαλίδη 158, Καλαμαριά
Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 440759

Lou.co.mo

Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και καρύδια στους οποίους, πλέον, μπορείς να προσθέσεις παγωτό της αρεσκείας σου! Λουκουμάδες Capricio με Merenda, Caprice, Kit Kat & Maltesers για τους φαν της σοκολάτας, λουκουμάδες banoffee με λευκή σοκολάτα, καραμέλα, μπισκότο & φρούτο μπανάνα και άλλες επιλογές που θα γίνουν οι αγαπημένες σου.

Και πάμε τώρα στις σούπερ πρωτότυπες γεύσεις! Λουκουμάδες…. αλμυροί! Λουκουμάδες παπρικάνο, με πάπρικα καπνιστή & μυρωδικά, λουκουμάδες γιαουρτλού με σως γιαουρτιού & μυρωδικά, λουκουμάδες γιαουρτλού ή λουκουμάδες πέστους με pesto βασιλικού & παρμεζάνα ή και τους ξακουστούς ντακουμάδες, με φέτα, ντοματίνια, ελιές, κάππαρη, ελαιόλαδο & ρίγανη! Φυσικά εδώ μπορείς να πάρεις και το καφεδάκι σου για να ολοκληρώσεις το πρωινό σου.

 

Διεύθυνση: Κομνηνών 55, Καλαμαριά
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2311 824606

Varesina Coffee Crep’ & More

Πάρε χαρτί και γράφε για να ξέρεις πόσα πράγματα μπορείς να δοκιμάσεις –  βάφλες, λουκουμάδες, κρέπες, γλυκές και αλμυρές, κρουασάν βουτύρου που μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι λαχταράς, sandwiches, σαλάτες, κουλούρια, hot dogs και άλλα πολλά! Θα σου προτείνουμε την πρωτότυπη κρέπα chicken Rullz, αν θες κάτι ελαφρύ την  μπαγκέτα πολύσπορη smooked multigrain ή αν θες κάτι για την παρέα, Club sandwich varesina!

Και δεν τελειώσαμε! Εκεί θα πας και για ένα δροσερό smoothie, εκεί θα πας για το καφεδάκι σου ή για ένα φρεσκοκομμένο χυμό πορτοκάλι XL!

Και για να είμαστε ειλικρινείς, οι επιλογές είναι τόσες που το Varesina δεν θέλει να το συζητάς, θέλει να το επισκέπτεσαι…

 

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 56, Καλαμαριά
Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 2314 027500

Coops

To Coops ξεχωρίζει αρχικά για την πολύ ωραία εικόνα του ως μαγαζί. Εύκολα όμως, με το καλημέρα σας, κερδίζει τις καρδιές με την βιτρίνα του που είναι γεμάτη πεντανόστιμα σνακ και λαχταριστούς καφέδες – μόλις μάλιστα, μυρίσεις την υπεροχή μυρωδιά του καφέ, η αλήθεια είναι ότι θα επιστρέφεις πάντα στο Coops για έναν ακόμα! Ντόνατς αλλά και μπάρες δημητριακών, σάντουιτς και κρουασάν, σίγουρα θα βρεις κάτι που θα ικανοποιήσει την πείνα σου.

Γιατί όπως λέει και το Coops, Η ζωή είναι σαν ένα σάντουιτς, όσο περισσότερα προσθέτεις σε αυτό, τόσο καλύτερη γίνεται! Μπορείς να κάτσεις και στον εξωτερικό του χώρο για να απολαύσεις το πρωινό σου τώρα που ο καιρός είναι καλός!

 

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1Ζ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 450480

Crep’eat

Oμελέτες, club sandwich, κρέπες και pancakes, δροσερές σαλάτες και smoothies. Κάπως έτσι μπορούμε να πούμε με μερικές λέξεις όσα μπορείς να βρεις στο Creapeat που έχει πολλούς φανατικούς πελάτες – και πώς να μην έχει, όταν και όλες οι επιλογές είναι πεντανόστιμες και πολύ χορταστικές μερίδες;

Το φαγητό επίσης  μπορείς  να το συνδυάσεις  με αχνιστούς καφέδες για το πρωινό σου, ροφήματα και δροσιστικές μπύρες, αν θελήσεις να το επισκεφθείς για να δεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου, να φας και να πιεις και κάτι. Κι αν πεινάσεις πολύ μη φοβηθείς, δοκίμασε την τετράγωνη κρέπα και θα μας θυμηθείς!

Διεύθυνση: Κομνηνών 83, Καλαμαριά
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 447799

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε επίσης: Ανακάλυψε τα 10+1 από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια στην πόλη για νεανικό κοινό και όχι μόνο!

Exit mobile version