Ανοιξιάτικο τουρλού με σουσάμι

Ανοιξιάτικο τουρλού με σουσάμι

Ένα ανοιξιάτικο δροσερό πιάτο που συνδυάζει λαχανικά εποχής με φινετσάτη γεύση.
 
Υλικά
 
    1½ μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
    250 γρ. αρακάς φρέσκος (450 γρ. ακαθάριστος) ή κατεψυγμένος
    3 αγκινάρες, καθαρισμένες, κομμένες στα 4
    350 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
    300 γρ. ντοματίνια
    50 γρ. σουσάμι
    1 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
    80 ml ελαιόλαδο
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν.
 
Ρίχνουμε 500 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά. Ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Καβουρδίζουμε το σουσάμι για 2-3 λεπτά. Το ρίχνουμε αμέσως στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε