Νεαρή φοιτήτρια κατήγγειλε ταξιτζή στη Μυτιλήνη πως αυνανιζόταν όσο τη μετέφερε

Απόφαση-σταθμός: Καταδικάστηκε οδηγός ταξί που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ΑΜΕΑ

Απόφαση-σταθμό ανακοίνωσε το δικαστήριο Αθηνών καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταδικάστηκε οδηγός ταξί ο οποίος δεν δέχτηκε να εξυπηρετήσει τυφλή κοπέλα η οποία συνοδεύονταν από σκύλο-οδηγό.

“Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador”, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς ο οποίος και εκπροσώπησε την κοπέλα στο δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση Βαγγέλη Αυγουλά:

Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador,

Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη #Συμπερίληψη και την #Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε Δελτίο Τύπου.

Τουρκάλα ηθοποιός του «Λούφα και Παραλλαγή»: «Να μπούμε στα νησιά αν χρειαστεί»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως