Πέτρος Φιλιππίδης

Απολογία Φιλιππίδη: Καταστράφηκε η ζωή μου, καταστράφηκαν και οι γύρω μου

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η απολογία του ηθοποιού και θιασάρχη Πέτρου Φιλιππίδη για τις βαρύτατες κατηγορίες περί σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του.

“Μου είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου, άδικα” τόνισε στην αρχή της απολογίας του και πρόσθεσε: “Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ότι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962. Αν η ζωή μου σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει καθόλου. Η ζωή μου είχε και πολλά αστεία“.

“Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Αυτό που μου επιβάλλει η θέση μου και ο χαρακτήρας μου. Ποτέ δεν το περίμενα ότι θα βρεθώ σε μια τέτοια θέση. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η καταστροφή έφτασε σε τέτοιο σημείο που καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου, γύρω μου ήταν πάντα γυναίκες, μεγάλωσα πάντα με γυναίκες…“.

“Για 17 χρόνια δούλευα παρά πολύ σκληρά για να είμαι σε αυτό το θέατρο. Ο επιχειρηματίες θα μπορούσε, αν δεν με ήθελε, να μην με είχε στο θέατρο. Δούλευα παρά πολύ σκληρά. Έφερνα κόσμο στο θέατρο. Έκανα εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες. Δεν είμαι αυτό που ήμουν. Δεν είμαι πια ηθοποιός” τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ηθοποιός κατηγορείται για τον βιασμό μιας συναδέλφου του το 2008 και για απόπειρα βιασμού άλλων δύο ηθοποιών το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοί του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητό του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη, τότε, παθούσα.

Οι τρεις ηθοποιοί, που κατηγορούν τον συνάδελφό τους, κατέθεσαν στο δικαστήριο, είτε δημόσια, είτε με τις πόρτες κλειστές, ενώ από την αρχή της δίκης στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους. Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης αρκετοί ηθοποιοί περιγράφοντας, είτε συγκεκριμένα γεγονότα, είτε αναφερόμενοι σε στοιχεία του χαρακτήρα του κατηγορούμενου ηθοποιού. Μεταξύ αυτών η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.


Ελλάδα 9 Ιανουαρίου 2023 – Πηγή ΕΡΤ – Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου