Site icon Cityportal.gr

ΑΠΘ: Μεγάλο γκράφιτι κατά της αστυνομίας έξω από την ΣΘΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΘ

Φωτογραφία Αρχείου

Ξεκίνησαν και πάλι σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη «Στέκι του Βιολογικού» στη Σχολή Θετικών Επιστημών, του ΑΠΘ με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο της ΣΘΕ προκειμένου να μην υπάρξει κάποια παρέμβαση στις εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες είχαν σταματήσει την Μ. Παρασκευή και ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια όταν άτομα που αντιτίθενται στις εργασίες και στην αστυνομική παρουσία εντός του πανεπιστημιακού campus συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Το νέο γκράφιτι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο γκράφιτι έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, ανασκευάζοντας ουσιαστικά το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γράφοντας Αστυνομικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης, κρατώντας την εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

«Τα προβλήματα των φοιτητών είναι ότι κινδυνεύουν να διαγραφούν, ότι πληρώνουν στα μεταπτυχιακά, ότι δε μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τα πανάκριβα προϊόντα, ότι ασφυκτιούν με το να εργάζονται και να σπουδάζουν ταυτόχρονα, ότι συγχωνεύονται και μεταφέρονται οι σχολές τους, ότι περιμένουν ατελείωτα στην ουρά της λέσχης για να πάρουν μια σταλιά φαγητό, ότι το πανεπιστήμιό τους κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Αυτόνομου Σχήματος Φυσικού.

Δείτε το βίντεο του Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη:

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Exit mobile version