Καρκίνος του μαστού και λεμφοίδημα

Άρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου Χειρουργικής Ογκολογίας Μαστού

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, για τον Καρκίνο του Μαστού. Κάθε χρόνο την περίοδο αυτή, πραγματοποιούνται σχετικές κοινωνικές δράσεις από τους αρμόδιους φορείς και Συλλόγους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας Μαστού. Το Συνέδριο διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ερευνητική Χειρουργική Ογκολογική Εταιρεία Ελλάδος,σε συνεργασία με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο”, το μοναδικό Ογκολογικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη Βόρειο Ελλάδα. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Από το 2018, οπότε και ξεκίνησε να διεξάγεται το Συνέδριο αυτό, καθιερώθηκε στα επιστημονικά δρώμενα της πόλης. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Συνεδρίου όλες οι καινούργιες εξελίξεις στη διάγνωση και στη θεραπευτική πρακτική των παθήσεων του μαστού.

H θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτεται από καταξιωμένους Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, στο χώρο της ογκολογίας οι οποίοι στην καθημερινή τους πρακτική συνεργάζονται για το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα στον κάθε ασθενή. Στη διάρκεια του Συνεδρίου ενεργή θα είναι και η συμμετοχή κοινωνικών φορέων και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. (Άλμα Ζωής, ΕΛΛ.Ο.Κ., Κινητή Μονάδα ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ).

Στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου θα συζητηθεί επιπλέον και η επίπτωση της πανδημίας στην θεραπεία και διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με πιο ολοκληρωμένα δεδομένα μιας και έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την έναρξη της, όπως σημειώνει η πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ.Ροδονίκη Ιωσηφίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία | Ομιλία της Ν.Παζαΐτη στον Εύοσμο

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ορθή Επιστημονική ενημέρωση, με στόχο την πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του όλου και αυξανόμενου σε ποσοστό καρκίνου του μαστού.

Info

Τόπος Διεξαγωγής Συνεδρίου: Ξενοδοχείο Mediterranean Palace,
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Από 15 έως 17 Οκτωβρίου (υβριδικά)
Η εγγραφή είναι Δωρεάν
*υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://4bsc.liveconference.gr/index.php/registration, https://www.facebook.com/469045703150499/posts/4407661649288865/
(Σύμφωνα με τα κριτήρια, της UEMS – EACCME χορηγούνται 13 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) στο ανωτέρω Συνέδριο)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως