Αυτήν τη συνταγή τη δοκιμάσατε; Σπαγγέτι à la Puttanesca από τον Έκτορα Μποτρίνι

Αυτήν τη συνταγή τη δοκιμάσατε; Σπαγγέτι à la Puttanesca από τον Έκτορα Μποτρίνι

Νόστιμη πουτανέσκα
 
Υλικά
 
400 γρ. σπαγγέτι
 
½ κιλό ντομάτες κομμένες καρέ
 
110 γρ. μαύρες ελιές
 
100 γρ. αντζούγιες
 
70 γρ. κάπαρη
 
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
 
1 πεπεροντσίνο τριμμένο
 
120 γρ. ελαιόλαδο
 
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Αλάτι
 
Οδηγίες
 
Ξαρμυρίζουμε τις αντζούγιες και την κάπαρη. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο τις αντσούγιες και μία κουταλιά από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να λιώσουν οι αντζούγιες και σοτάρουμε ελαφρά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά ώσπου να δέσει. Τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές (έχουμε βγάλει τα κουκούτσια) και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να δέσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε ρίχνοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
 
Πηγή botrini.gr
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε