Έχετε φανταστεί brownie στημένο σαν… λαζάνια; Είναι γλυκάρα και μόλις το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε συ-νέ-χει-α! Ακούστε τη συμβουλή του Άκη Πετρετζίκη και δεν θα χάσετε!
Συστατικά
Για το brownie
180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη λαδόκολλα
320 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
160 γρ. ζάχαρη άχνη
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά, μεσαία
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο, + έξτρα για τη λαδόκολλα
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. γλυκόζη
Για την γκανάς
240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
340 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το frosting
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
150 γρ. κουβερτούρα, σε flakes
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ορθογώνιο ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο τη λαδόκολλα.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα, το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ την άχνη και κρυσταλλική ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα αβγά και το ασπράδι αβγού, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να κρυώσει καλά το brownie και να σταθεροποιηθεί.
- Για την γκανάς
- Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει μια βράση.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα, και αφήνουμε στην άκρη για 30 δευτερόλεπτα να λιώσει η κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαρίζ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να δημιουργηθεί μια λεία γκανάς.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Για το frosting
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να δέσει το frosting.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση - Αφαιρούμε το brownie από το ταψί, το κόβουμε στη μέση κατά πλάτος και έπειτα το κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια, ώστε να έχουμε συνολικά 4 κομμάτια brownie.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι brownie σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε το ¼ από την γκανάς με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε πάνω από την γκανάς το 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια brownie, για την υπόλοιπη γκανάς και το υπόλοιπο frosting. Η τελευταία στρώση θα είναι η γκανάς.
- Μεταφέρουμε τo brownie lasagna στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
- Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και το πασπαλίζουμε με flakes κουβερτούρας.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 | Πηγή: akispetretzikis.com | Φωτογραφία από το depositphotos.com
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως