Ηρθε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ψάχνετε απεγνωσμένα μια ιδέα γλυκού για να τη γιορτάσετε; Tα Red Velvet cupcakes σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας …κάλυκες. Εύκολα και γρήγορα, αυτά τα μικρά cupcakes είναι τόσο όμορφα όσο και γευστικά.
Υλικά
Για τη ζύμη για μάφιν:
150 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
½ κουτ. αλάτι
½ κουτ. μαγειρική σόδα
1 αυγό
5 cl λάδι
15 cl ανάμεικτο γάλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
½ κουτ. βανίλια σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη χρωστική τροφίμων σε σκόνη
-Για το γλάσο:
225 gr. τυρί Philadelphia
225 γρ βούτυρο
2 κ.σ. υγρός καφές βανίλιας
750 γρ ζάχαρη άχνη
ροζ χρωστική σε τζελ
Προετοιμασία
Προετοιμασία 20 λεπτά Ψήσιμο 18 λεπτά Αναμονή 15 λεπτά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Ανακατεύουμε το γάλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά. Τα υλικά θα αποκτήσουν μορφη από βουτυρόγαλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα, το ξύδι, το λάδι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα, τη σκόνη βανίλιας και το χρώμα. Ανακατεύουμε για να πάρουμε μια ομοιογενή πάστα.
- Μοιράζετε τη ζύμη σε φορμάκια για cupcakes σε ταψί για μάφιν. Ψήνουμε για 18 λεπτά (στους 180°C) και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μετά ετοιμάζουμε το frosting. Χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τη βανίλια και μετά τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις. Χτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει το μίγμα. Προσθέστε το τζελ χρωστικής τροφίμων και ανακατέψτε καλά. Τοποθετούμε το γλάσο σε ένα σακουλάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Περάστε απαλά το frosting σε καθένα από τα muffins και απολαύστε!
Σας ενδιαφέρει!!
#Αγίου_Βαλεντίνου Πηγή φωτό gr.depositphotos.com
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε