γαρίδες με σάλτσα

Εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία: Γαστρονομική παράδοση δεκαετιών δίπλα στη θάλασσα

Σχεδόν πέντε δεκαετίες κλείνει το εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια της μεγάλης οικογενειακής παράδοσης που έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 1960, οπότε κι άνοιξε το ομώνυμο ξενοδοχείο στην περιοχή, έρχεται να προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών κυρίως, αλλά κι επιλεγμένων προτάσεων σε κρέας, κοντά στη θάλασσα, σε έναν χώρο που μπορεί να αυτοαποκαλείται «ψαροταβέρνα», είναι όμως μία καθ’ όλα γκουρμέ εκδοχή της, με φόντο τα καταγάλανα νερά του Θερμαϊκού.

πρόσοψη καταστήματοςποτήρια και πιάτα σε τραπέζι

To ξενοδοχείο «Αίγλη» στην Περαία, δεν είναι νέα υπόθεση και η διεύθυνσή του πλέον μετράει την τέταρτη γενιά απογόνων, έχοντας φτάσει από προπάππο σε δισέγγονο.

Είναι από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στην περιοχή – εκτός από το εστιατόριο διατηρεί και το ομώνυμο καφέ, που άνοιξε το 2008 – κι αποτελεί προορισμό και σημείο διακοπών για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο, μεταξύ των οποίων κι άνθρωποι του χώρου της Τέχνης, που στο παρελθόν συνέρρεαν για να απολαύσουν εκεί τη διαμονή τους, την πισίνα και φυσικά τις γεύσεις του εστιατορίου, που στο παρελθόν λειτουργούσε επάνω σε μία εξέδρα, μέσα σχεδόν στη θάλασσα.

το κατάστημα το 1932

Δείπνο με θέα

Στην «Αίγλη», έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, που παρασκευάζονται με τοπικά φρέσκα υλικά, σε μία ατμόσφαιρα μοναδική και προσεγμένη, που ταιριάζει με ό,τι έχει η περιοχή να προσφέρει.

εξωτερικός χώρος καταστήματοςεξωτερικός χώρος καταστήματος

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, με πιο δημοφιλές πιάτο τις γαρίδες σαγανάκι με τη «μυστική» σάλτσα του μάγειρα του εστιατορίου, που έχει γίνει περιζήτητη εδώ και χρόνια.

γαρίδες με κόκκινη σάλτσαθαλασσινά εδέσματαθαλασσινά εδέσματα

Ξεχωρίζουν, επίσης, το ολόφρεσκο χταπόδι τους και η παραγαδίσια τσιπούρα Θερμαϊκού, ενώ έχεις και τη δυνατότητα προπαραγγελίας φρέσκου, μεγάλου ψαριού που ψήνεται στην ψησταριά.

θαλασσινά εδέσματαγαριδομακαρονάδα

Στα κρεατικά, κλασσικές επιλογές όπως μπριζόλες ή σουβλάκια, καμωμένα με ξεχωριστό τρόπο και πάντα με φρέσκες κι ελληνικές πρώτες ύλες, σου προσφέρουν επίσης μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Μη παραλείψεις το μπουγιουρντί, τις πατάτες, το φρέσκο ψαράκι από Χαλκιδική ή Μηχανιώνα, ενώ αν είσαι τυχερός, μπορεί να βρεθείς στην «Αίγλη» ημέρα που θα υπάρχει δική τους ψαριά.

Όλα φτιαγμένα με φρέσκα, τοπικά υλικά, που αποδίδουν το καθένα τις γεύσεις και τα αρώματά του, συνοδεύονται εξαιρετικά με μία σειρά από εκλεκτούς οίνους ελληνικών αμπελώνων κι άλλα ποτά από την κάβα, όπως τσίπουρα ή ούζα, που έρχονται να συμπληρώσουν τη γευστική σου εμπειρία σε έναν ευχάριστο χώρο, όπου οι πλούσιες γεύσεις και τα παραδοσιακά πιάτα, συνταιριάζονται μέσα από νόστιμες αλχημείες, με την όμορφη θέα του Θερμαϊκού.

μύδια αχνιστά

Σου προτείνουμε ένα γεύμα στην «Αίγλη» με διαδρομή που θα κάνεις είτε οδικώς, είτε παίρνοντας το καραβάκι που σε πηγαίνει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία και το Μπαξέ Τσιφλίκι. Πάρε την καλύτερη διάθεσή σου κι απόλαυσε ένα ολοκληρωμένο «ταξίδι» στα νερά του Θερμαϊκού.

Υπάρχει καλύτερη πρόταση, για το καλοκαίρι;

Tip: Πριν ή μετά το γεύμα σου στο εστιατόριο «Αίγλη», μπορείς να χαλαρώσεις στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου βρίσκεται το μπαρ, παραγγέλνοντας το ποτό της επιλογής σου. Θα βρεις από ποικιλίες φρέσκου καφέ, μέχρι δροσιστικά ποτά, κοκτέιλ και ποιοτικά αλκοολούχα ποτά. Όπως και το εστιατόριο, είναι ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις.

εσωτερικός χώρος καταστήματοςεσωτερικός χώρος καταστήματοςεσωτερικός χώρος καταστήματος

 

Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6988286321, 23920 22344, 23920 22243
Website
Facebook
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 11.00 – 24.00

 

 

Διαβάστε επίσης: Serata Fresh: Ένα από τα πιο όμορφα café bar της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως