Γιάννης Ξανθούλης συνέντευξη: Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Ξανθούλης στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 που κάνει η Αθηναΐς Νέγκα, επικεντρώθηκε στη ζωή του, την πορεία του και το νέο του βιβλίο, «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα».
Ο Ξανθούλης μίλησε για τη σχέση του με την Αθήνα, τονίζοντας πως η πόλη για εκείνον δεν είναι μία, αλλά πολλές: από την Αθήνα των πρώτων του ημερών, μέχρι την πόλη των νεκροταφείων, του θεάτρου και της καθημερινότητάς του. Δήλωσε χαρακτηριστικά «μετανάστης» στην πόλη και ανέφερε πως πάντα ονειρευόταν την «άλωση των Αθηνών».
Αναφέρθηκε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό στη σύγχρονη κοινωνία, σχολιάζοντας τη νεοελληνική νεύρωση που, κατά τη γνώμη του, είναι «ο σαχλός πλουτισμός και το να υιοθετούμε μόδες». Εξέφρασε την αποστροφή του για την ομοιομορφία της εποχής, λέγοντας πως «όλοι σήμερα μοιάζουν μεταξύ τους. Η ομοιομορφία με αηδιάζει».
Για τους νέους, σχολίασε με σαρκασμό ότι μοιάζουν σαν να ανήκουν στην «αίρεση της άσπρης κάλτσας».
Ο συγγραφέας δήλωσε ότι αποφεύγει τα social media και τα τηλεοπτικά πάνελ, ενώ προτιμά να βλέπει παλιές ταινίες πριν κοιμηθεί.
Το νέο του βιβλίο, «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα», παρουσιάζεται ως μια σατιρική τοιχογραφία της σύγχρονης Αθήνας, όπου οι αδερφές Γαργάρα ανατρέπουν τα δεδομένα της πόλης. Ο Ξανθούλης χρησιμοποιεί τη φαντασία ως εργαλείο καταγγελίας και τη σάτιρα ως ύστατη παρηγοριά για την πραγματικότητα.
Η συνέντευξη ξεχώρισε για το χιούμορ, την αυτογνωσία και τον κριτικό λόγο του Ξανθούλη, που παραμένει σταθερά αιχμηρός και δημιουργικός, σχολιάζοντας με οξυδέρκεια την ελληνική κοινωνία και την καθημερινότητα
Γιάννης Ξανθούλης συνέντευξη (βίντεο)
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
