Το ΘΕΓΙΑ (θεά-Γη) είναι ένα σύγχρονο αρτοποιείο που προσφέρει πολλά παραπάνω από το παραδοσιακό ψωμί. Όπως η θεά Γη προίκισε τα παιδιά της – το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη – με διαφορετικά, ξεχωριστά χαρίσματα, έτσι κι εδώ η φιλοσοφία τους είναι η παρασκευή ποιοτικών προϊόντων με αγνά ελληνικά υλικά και μεράκι, συνδυάζοντας την παράδοση με νέες τάσεις και με στόχο να καλύψει τις γευστικές προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών καταναλωτών.
More than a bakery
Το Θέγια είναι πολλά περισσότερα από ένας απλός φούρνος. Ακόμα και το ψωμί εδώ δεν είναι απλή υπόθεση. Ζυμώνεται στο χέρι, χωρίς βιασύνες. Οι γεύσεις δένουν αρμονικά και η ζύμη ωριμάζει.
Πολλά από τα άλευρα είναι αλεσμένα σε πετρόμυλο, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Φτιαγμένο με παραδοσιακή τεχνική, με τραγανή κόρα, το ψωμί αργής ωρίμανσης έχει γεμάτη γεύση που κρατάει για μέρες.
Εκτός από το ξεχωριστό αυτό ψωμί, θα βρεις πραγματικά αρτοποιήματα και γλυκά, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας καφέ και όλων των ειδών τα ροφήματα, που μπορείς να απολαύσεις στο σαλόνι ή να πάρεις στο χέρι.
Η κουζίνα τους, ελληνική δημιουργική, λειτουργεί καθημερινά 15:00-00:00, προσφέροντας ένα πραγματικά ενδιαφέρον μενού, που περιλαμβάνει προζυμένιες πίτσες, burgers πάνω σε χειροποίητα buns, κοπές κρεάτων σε προζυμένιο ψωμί, ιδιαίτερες σαλάτες και μοναδικά επιδόρπια.
Δοκίμασε τη σαλάτα γλυκοπατάτα, με φέτα, ρόκα, ραίτα από αγγουράκι, γιαούρτι & δυόσμο, που σερβίρεται με προζυμένιο κροστίνι και συνέχισε με ένα flank steak με χειροποίητo αγγουράκι και hollandaise sauce πάνω σε προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης.
Και για επιδόρπιο δε θα ξέρεις τι να διαλέξεις, ανάμεσα σε τόσες λαχταριστές επολογές, όπως η τάρτα με κρέμα κάστανο & μαρμελάδα blueberry.
The Brunch Project
Πρόκειται για μια ιδέα που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και εξελίσσεται κάθε χρόνο με καινούργιες προτάσεις και ιδιαίτερες επιλογές. Ένα project που έχει αγαπηθεί πολύ και δίνει το έρεισμα για περαιτέρω εξέλιξη. Σερβίρεται καθημερινά από τις 9 έως τις 14:45.
Τα πιάτα του The Brunch Project είναι μοναδικά και τα περισσότερα βασίζονται στο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης, σε γλυκιές χειροποίητες ζύμες όπως babka και brioche, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της πρώτης ύλης.
Την πρώτη φορά που θα το επισκεφθείς για brunch, πρέπει να δοκιμάσεις σίγουρα το Beast (αυγό μάτι, αβοκάντο μους, καπνιστό μπέικον, φρέσκο κρεμμυδάκι και sweet chili sauce πάνω σε προζυμένιο ψωμί) και το scrambled brioche (αυγά scrambled, καπνιστός σολομός μαριναρισμένος σε πορτοκάλι και άνηθο, αβοκάντο μους πάνω σε χειροποίητο Hokkaido milk bun).
Και για γλυκό, μην παραλείψεις να γευτείς το Εκμέκ (κρέμα bavarian, κανταΐφι και πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης) και το Dutch Baby (pancake φούρνου, μήλο, καραμέλα, χειροποίητη granola, κρέμα γάλακτος).
Υπάρχουν, φυσικά, και οι πιο κλασικές επιλογές, όπως τα αβγά Benedict με prosciutto cotto και hollandaise sauce πάνω σε χειροποίητα English muffins.
Αν έχουμε ήδη εξιτάρει τους γευστικούς σου κάλυκες, μη χάνεις καθόλου χρόνο!
Μία επίσκεψη στην καταπράσινη Θεμιστοκλή Σοφούλη και στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Θέγια, με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και τις μοναδικές γεύσεις, σίγουρα θα είναι μία δυνατή γαστρονομική εμπειρία.
Διεύθυνση: Θεμ. Σοφούλη 65
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 407500
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 7:00-00:45
Κυριακή 9:00-00:45
Brunch καθημερινά 9:00-14:45
Διαβάστε επίσης: Fleur: Χριστούγεννα με… γαλλική εσάνς!
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε