Συμμαχικά νεκροταφεία Ζέιτλινκκ

Η Θεσσαλονίκη στη διαδρομή του Τουρισμού Ιστορικής Μνήμης

Σε μια εποχή που ο τουρισμός παλεύει να βρει τον βηματισμό του και να ανακάμψει από την πανδημία, η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία δίνουν μια άλλη διάσταση στα επισκέψιμα μέρη της περιοχής με έμφαση στον Memorial Tourism.

Δεν είναι τυχαίο που μερικούς μήνες νωρίτερα η καμπάνια «20th Century War Memorial» έφερε στην πόλη μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου Liberation Route Europe, του μοναδικού φορέα πιστοποιημένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναδεικνύει τα πολεμικά μνημεία, μουσεία και στρατιωτικά κοιμητήρια μέσα από τον τουρισμό ιστορικής μνήμης.

Η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, το Κιλκίς έχουν να επιδείξουν πλούσια ιστορικά στοιχεία από τη δράση της Ελλάδας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολεμικά μνημεία τριών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, συνδέσουν τον Πρώτο με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Το ενδιαφέρον, συγκεκριμένα, εστιάζεται στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ, το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο Οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες και το Βρετανικό Μνημείο με τα στρατιωτικά κοιμητήρια Α’ Παγκοσμίου Πολέμου της Δοϊράνης.
«Θα προωθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει η κα. Σοφία Μπουρνατζή Σύμβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ, προσθέτοντας ότι η ένταξη της περιοχής μας σε ένα τέτοιοι δίκτυο απαιτεί σοβαρά δεδομένα με ιστορική ταυτότητα.

Πεδίο για Τουρισμό Ιστορικής Μνήμης υπάρχει στην Ελλάδα σύμφωνα με την κα. Μπουρνατζή.

To target group είναι πολύ συγκεκριμένο αλλά οι άνθρωποι που επιδιώκουν να αναζητήσουν μνήμες και ιστορικά δεδομένα, καθοδηγούνται από ειδικούς και δεν κινούνται στα τυφλά.

Διαβάστε επίσης

Ως ένα από 10 καλύτερα war memorial tours στον κόσμο προτείνεται το Salonica Front wwi

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως