Site icon Cityportal.gr

Καφενείο «Νταλλαβέρι» στην Τούμπα: Ένα λαϊκό μεζεδοπωλείο, με όνομα… Θεσσαλονίκης

τραπέζι με μεζέδες και κρασί

«Νταλλαβέρι» από τη συχνά λανθασμένη χρήση της λέξης «νταραβέρι», το «δούναι και λαβείν» δηλαδή, και διπλό «λ» για το Θεσσαλονικιώτικο προφίλ του καταστήματος, το λαϊκό αυτό μεζεδοπωλείο που άνοιξε το Μάιο του 2016 στην περιοχή της Τούμπας, έχει έρθει για να μείνει.

Πιάτα νέας γενιάς, βασισμένα στην παλιά, καθαρά ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με νέες εκτελέσεις και μία ατμόσφαιρα ιδανική για όλους: για παρέες, για ζευγάρια και για όσους αγαπούν το κλασσικό στυλ μεζεδοπωλείου.

Πρόσωπα φιλικά, περιβάλλον ζεστό κι εξυπηρέτηση πάντα με χαμόγελο, σε αυτό το μεζεδοπωλείο, η ατμόσφαιρα είναι πάντα φιλική κι ευχάριστη.

Οι γεύσεις του μενού

Aπό τα ορεκτικά που ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα στο «Νταλλαβέρι» είναι, πέρα από τα τυριά, οι σπιτικοί τυρολουκουμάδες γεμιστοί με φέτα κι ένα νέο πιάτο, τα ρολάκια παστουρμά τυλιγμένου σε φύλλο κρούστας και οι δύο παραδοσιακές συνταγές, παρασκευασμένες με πιο σύγχρονη ματιά.

Άνοιξε το γεύμα σου με μία δροσερή σαλάτα, όπως η «φωλιά», ένα μιξ πράσινων φύλλων με τυρί ανεβατό, λιαστή τομάτα, σως Φλωρίνης και κουλούρι Θεσσαλονίκης, που μπαίνουν όλα μαζί σε τηγανητή τορτίγια κι εσύ βρίσκεσαι με ένα πιάτο άκρως χορταστικό στο τραπέζι σου. Αντίστοιχα δοκίμασε την πράσινη σαλάτα του «Νταλλαβερτζή», με βινεγκρέ πορτοκαλιού, φλοίδες αγγουριού, τοματίνια και παστέλι από cranberry.

Στα κυρίως πιάτα, δοκιμάζεις οπωσδήποτε την τηγανιά κοτόπουλου, τις φρέσκες τηγανητές πατάτες, κομμένες στο χέρι, το σουτζουκάκι του «μπουμπούκου», που σερβίρεται με σως γιαουρτιού, τοματίνια ξερό κρεμμύδι και παραδοσιακές πίτες,

Εμείς θα σου προτείνουμε κι ένα ιδιαίτερο, εξαιρετικό πιάτο, το μπιφτέκι με γέμιση τυριών κι αβγό μάτι on top, αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και τη σταβλίσια μπριζόλα, όπως παραδοσιακά είθισται να την τρώμε, πιάτα που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Και θαλασσινές επιλογές

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι θαλασσινές γεύσεις, όπως το κριθαρότο γαρίδας ή το φρέσκο ψάρι ημέρας, εάν προτιμάς μια πιο ανάλαφρη επιλογή, που δεν θα περιλαμβάνει κρεατικό. Στο «Νταλλαβέρι», θα βρεις κάτι για όλα τα γούστα.

Συνοδεύεις τα πιάτα σου με κρασιά, ούζα, ρετσίνες και τσίπουρα, καθώς και θεσσαλονικιώτικες μπύρες. Όλα τα προϊόντα είναι 100% ελληνικά (Π.Ο.Π.) κι από επιλεγμένους παραγωγούς και τα πιάτα, αντίστοιχα, παρασκευασμένα κυρίως από τους ίδιους τους ανθρώπους του καταστήματος.

Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις ένα μενού που ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις εποχές, είτε εντός, είτε εκτός του μεζεδοπωλείου «Νταλλαβέρι», έξω στο πεζοδρόμιο, όπου βγάζει τραπέζια.

Επιπλέον, καθημερινά θα βρεις διαφορετικά πιάτα ημέρας, πλέον των βασικών προτάσεων του καταλόγου. Είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα ιδανικά στέκια στην Τούμπα, για όλες τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας!

 

Διεύθυνση: Διαγόρα 51, Τούμπα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 931949
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 11.00 – 01.30
Η κουζίνα από τις 12.00 – 24.00

 

 

Διαβάστε επίσης: Εστιατόριο «Φανός» στη Στοά Φόρογλου: Ένα κομμάτι ευτυχίας, με άρωμα Ανατολής

Exit mobile version