Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ανώμαλα σοκολατάκια Θεσσαλονίκης
Απολαύστε σπιτικά σοκολατάκια με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα της αρεσκείας σας.
 
Ποσότητα400 γρ. περίπου
 
ΥΛΙΚΑ
 
    50 γρ. αμύγδαλα
    50 γρ. φουντούκια
    50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
    90 γρ. ζάχαρη
    30 γρ. νερό
    250 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
 
 
Ανώμαλα σοκολατάκια Θεσσαλονίκης. Εκτέλεση
 
Τα ανώμαλα σοκολάτακια της Θεσσαλονίκης παίρνουν μια σύγχρονη μορφή. Με καραμελωμένους, ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς και στρωμένη σοκολάτα γίνονται το πιο λαχταριστό κέρασμα για όλες της ώρες!
 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά επιμένουμε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Στο μεταξύ βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Την ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
 
Μόλις κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Τους σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
 
Πηγή steliosparliaros.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε