κεφτεδάκια

«Κεφτέ Bar»: Το εστιατόριο, που για τρία χρόνια κέρδισε τις καρδιές μας!

Όταν το αγαπημένο σου comfort food, έγινε brand

Το «Κεφτέ Bar» λειτούργησε από τις 14.9.2018 έως και τις 26.11.2021, οπότε και τα μέτρα για τον Covid – 19 και η νέα κατάσταση, το ανάγκασαν να κλείσει. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι έκλεισε και για τις καρδιές του κόσμου, που ακόμη- συνεχίζει να επισκέπτεται τη σελίδα του και να δηλώνει το «μου αρέσει» του, πόσο μάλλον στις καρδιές των ιδιοκτητών του, που σκέφτονται να ανοίξουν το νέο «Κεφτέ Bar» με την πρώτη ευκαιρία, σε όποιο μέρος κριθεί καλύτερο γι’ αυτό που θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν: μία ιδέα πρωτοποριακή, που κέρδισε τον κόσμο ήδη από την έναρξή της, με τη φιλοσοφία του… κεφτέ να επικρατεί ως βασική θεματική, σε κάθε σχεδόν πρόταση του μενού, αλμυρή ή γλυκιά.

τραπέζι στον εσωτερικό χώρο καταστήματοςκεφτεδάκια με πατάτες

Ο κεφτές είναι, ίσως, το πιο έντονα συναισθηματικά χαραγμένο στο DNA μας comfort food, ο μεζές και το φαγητό που μας θυμίζει τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας, σε όποια παραλλαγή και να το έφτιαχναν. Φρέσκος, μυρωδάτος κιμάς, μυρωδικά και μπαχαρικά ανάλογα με την περίσταση, δυόσμος και φέτα στην πιο μυρωδάτη του εκδοχή, σμυρναίικος με κόκκινη σάλτσα, πασπαλισμένος με αλεύρι ο τηγανητός, ο κεφτές έχει σφραγίσει μεγάλα οικογενειακά γεύματα κι όχι μόνο, από χωριά σε πόλεις και από τραπέζι σε τραπέζι.

εξωτερικός χώρος καταστήματοςεξωτερικός χώρος καταστήματος

Η ιστορία του «Κεφτέ Bar»

Στο «Κεφτέ Bar», χρόνια πριν η ιδέα τους υλοποιηθεί, είχαν κάνει μία μεγάλη έρευνα προς ανακάλυψη κάθε είδους κεφτέ, ώσπου το μενού διαμορφώθηκε με προτάσεις που αφορούσαν πλέον όχι μόνο διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά και μέρη όλου του κόσμου. Όλα, έβγαιναν σε μορφή κεφτέ: οι τυροκροκέτες, οι κλασσικοί κεφτέδες, ακόμη και τα παγωτά ή άλλα γλυκά και το στρόγγυλο σχήμα επικρατούσε σε όλα σχεδόν τα πιάτα, με ένα απλό σχήμα φαγητού, που γνωρίζει κι αγαπάει όλος ο κόσμος, το κεφτεδάκι της μαμάς και της γιαγιάς, να έχει μετατραπεί, πλέον, σε ένα ιδιαίτερο, ολοκαίνουριο brand.

κεφτεδάκια με σάλτσακεφτεδάκια με πίτακεφτεδάκια με σάλτσα

Το «Κεφτέ Bar» άνοιξε ως οικογενειακή επιχείρηση κι ως τέτοια προχώρησε κι έγινε γνωστή, με κάθε μέλος της να έχει αφήσει το στίγμα του στο πόστο του και στο χαρακτήρα του μαγαζιού και με ίδιες συνταγές, δια χειρός του Αλέξανδρου , υιού της οικογένειας, που είχε και την εποπτεία της κουζίνας.

Το bar πάντα ενημερωμένο με σπάνια ουίσκι, εκλεκτά spirits, και μια λίστα signature cocktail που επιμελούνταν πάντα ο δεύτερος υιός της οικογένειας Λεωνίδας.

Μια λίστα από 14 διαφορετικά house wines, λευκά , κόκκινα και ροζέ, από διαλεγμένες εταιρίες από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο συμπλήρωναν το τραπέζι μας, και αγαπήθηκαν πολύ από όλους μας.

Κεφτέδες… με όνομα

Η… κεφτεδοκατάσταση που επικράτησε στην οδό Κερκύρας 8 στην Καλαμαριά για τρία και πλέον χρόνια, ξεκίνησε και ζυμώθηκε για 14 χρόνια, μέχρι που έγινε ένα ολοκληρωμένο εστιατόριο, με ένα… εγχειρίδιο για κάθε μάγειρα, που φτάνει τις 90 σελίδες.

εσωτερικός χώροςτοίχος διακοσμημένος

Τι έβρισκες στο «Κεφτέ Bar»; Μία αυθεντική γαστρονομική εμπειρία πολλαπλών αισθήσεων, μία πραγματικά ιδιαίτερη πρόταση στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με το κατ’ εξοχήν ελληνικό comfort food, παγωμένες μπύρες και ποτά και παραγγελίες που μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το σπίτι σου, μέσω delivery.

Στο μενού έβρισκες τους κεφτέδες της Ντίνας, από μοσχαρίσιο κρέας, με ούζο, φέτα και μυρωδικά και τη σαλάτα «της Αιγύπτου» με φαλάφελ, λαχανικά, φέτα, παρμεζάνα, κράνμπερι, σοκολάτα και dressing από ταχίνι κι εσπεριδοειδή, τους περίφημους σπιτικούς κεφτέδες του Νίκου και της Στέλλας – από μοσχάρι, χοιρινό και κρεμμύδι, συνοδευόμενους από χειροποίητες τηγανητές πατάτες – τους σμυρνέικους κεφτέδες με φέτα και ούζο, σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας, συνοδευόμενους από τραγανές πίτες, πιάτα που μπορούσες να γευτείς τόσο στο εσωτερικό του εστιατορίου, όσο και στην αυλή του.

κεφτεδάκια με πατάτες

Έβρισκες, επίσης, τους κεφτέδες της Πίνδου, από κιμά κοτόπουλου, με βασιλικό και σκόρδο και φυσικά burgers σε ποικιλία γεύσεων και με διάφορους συνδυασμούς σε sauce και τυριά, αλλά και ιταλικές γεύσεις, όπως ζυμαρικά και σαλάτες ή σνίτσελ, σε ιδιαίτερους συνδυασμούς.

κεφτεδάκια με σάλτσα και μακαρόνιακεφτεδάκια

Και, φυσικά, κεφτέδες… γλυκούς, με τους «red velvet» να ξεχωρίζουν και να αποτελούν ιδανική πρόταση για dessert, μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Όλα χειροποίητα, όλα φτιαγμένα επί τόπου, από τα χέρια μίας οικογένειας, που κατέστησε τον κεφτέ μία ολοκληρωμένη ιδέα και φιλοσοφία.

κεφτεδάκια με πατάτες

Για την ώρα, το «Κεφτέ Bar» παραμένει κλειστό. Επειδή όμως, όπου τελειώνει ένα ταξίδι – και τι ταξίδι – ξεκινάει ένα άλλο, κάτι μας λέει ότι η ιστορία του «Κεφτέ Bar», θα συνεχιστεί. Γι’ αυτό ανυπομονούμε να δούμε το νέο εγχείρημα, όπου κι εάν είναι αυτό…

 

Και για την ιστορία: Facebook

 

 

Διαβάστε επίσης: Gallery souvlakeri στα Κάστρα: Ειδήμονες στις σούβλες κάθε είδους

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως