Αλέξανδρος Καρούζος φυσικοθεραπευτής

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Rehabilitation Karousos

Το κέντρο φυσικοθεραπείας Rehabilitation Karousos βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και ασχολείται με ορθοπεδικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις και κακώσεις.

χώρος αναμονής

Σπουδές και εξειδίκευση

Ο Αλέξανδρος Καρούσος ειδικεύεται στη φυσικοθεραπεία από το 1998. Οι πολυετείς σπουδές του εντός και εκτός Ελλάδος, σε συνδυασμό με τις μεταπτυχιακές σπουδές του σε Ανώτατη Σχολή Ιατρικών Επιστημών και την πολυετή εμπειρία του, τον καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας αποκατάστασης.

αίθουσα φυσικοθεραπείας

Οι εξειδικευμένοι θεραπευτές, με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων, προσφέρουν σύγχρονες, ανώδυνες θεραπευτικές λύσεις.

αίθουσα φυσικοθεραπείας

Εκτός από τα κλασικά μηχανήματα φυσικοθεραπείας και την εξατομικευμένη κινησιοθεραπεία, χρησιμοποιείται Κρουστικός Υπέρηχος νέας γενιάς, Laser υψηλής συχνότητας (ανώδυνο), Tesla (ηλεκτρομαγνητικός διεγέρτης) και Human Tecar, ενώ γίνεται και αποσυμπίεση σπονδυλικής στήλης DTS TRITON (νέας τεχνολογίας).

Το Rehabilitation Karousos εξειδικεύεται ιδιαίτερα στο αυχενικό σύνδρομο (αυχενικός πόνος) και στην οσφυαλγία (πόνος μέσης).

μηχανήματα φυσικοθεραπείαςμηχανήματα φυσικοθεραπείας

Αυχενικό σύνδρομο

Το αυχενικό σύνδρομο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε μετά την ηλικία των 25 – 30 ετών. Ουσιαστικά, πρόκειται για περισσότερα του ενός προβλήματα που έχουν ως αίτια παθήσεις του αυχενικού τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Οποιαδήποτε ενόχληση ή συνδυασμός συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών μπορεί να ονομαστεί «αυχενικό σύνδρομο».

Τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει στον κάθε ασθενή το αυχενικό σύνδρομο διαχωρίζονται ανάλογα με την έντασή τους, καθώς μπορεί να είναι πολύ καλά ανεκτά και ήπια έως ανυπόφορα. Διαρκούν από λίγες ημέρες μέχρι μήνες, ακόμα και χρόνια. Επιπλέον, εκτός από τον αυχένα, μπορεί να αντανακλούν στον ώμο ακόμα και σε όλη την περιοχή του άνω άκρου.

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή και μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου. Ο φυσικοθεραπευτής μπορεί με τη βοήθεια των κατάλληλων μηχανημάτων και με κινησιοθεραπεία να αντιμετωπίσει στο 100% όλα τα συμπτώματα.

αίθουσα φυσικοθεραπείας με όργαναreception

Η φυσικοθεραπεία είναι γνωστή για τα οφέλη της στα μυοσκελετικά προβλήματα και στο Rehabilitation Karousos γνωρίζουν καλά πώς να τα αντιμετωπίσουν.

αίθουσα φυσικοθεραπείαςαίθουσα φυσικοθεραπείας

Διεύθυνση: Αντώνη Τρίτση 76, Ν. Πολιτεία Εύοσμο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 649614
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-14:00 και 16:00-21:00

 

 

Διαβάστε επίσης: Αναστασία Μαμάτσιου | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως