Κορίνα Κιτικίδου - Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες

Κορίνα Κιτικίδου - Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες

Κορίνα Κιτικίδου – Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες
Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2020
Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα
Έργο εξωφύλλου: Anthony Van Dyck, Portrait of Charles I, King of the Great Britain (1600 – 1649), c. 1638, oil on canvas, 219x130cm
ISBN: 978-960-9547-86-4
Σελ. 144
Τιμή: 10.00 ευρώ
Διαστάσεις: 14.5cm x 21cm
 
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Κορίνας Κιτικίδου με τίτλο «Όμορα οικόπεδα. 5 μικρές ιστορίες». Ο κυρ Γιάννης ο φτωχοδάσκαλος, η Μαριγώ που έγινε Μαίρη, η Φάνια και η Αλεξάνδρα, ο Μανώλης με το άδειο βλέμμα και η Στεφανία είναι οι ήρωες των διηγημάτων της Κορίνας Κιτικίδου. Φτωχοδιάβολοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν τη ζωή, που ξεκίνησαν να στύψουν την πέτρα και διαπίστωσαν με φρίκη πως κρατούσαν στο χέρι αχινό.
«Πέντε μικρές ιστορίες με άρωμα κηδείας. Ή καλύτερα μνημόσυνου», όπως σχολιάζει η ίδια η συγγραφέας, γιατί «έστω κι αργά, ένα μνημόσυνο τους έπρεπε».
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Συγγραφέως
«Ονομάζομαι Κορίνα Κιτικίδου και είμαι γιατρός καρδιολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας. Μεγάλωσα στην κατεξοχήν ελληνική δυσλειτουργική οικογένεια. Βίωσα όλα τα κλισέ της σύγχρονης ελληνικής επαρχιακής κοινωνίας. Έμαθα εμπειρικά από παιδί να περνάω απαρατήρητη, σαν έπιπλο, σαν καναπές. Επιβίωσα και επιβιώνω against all odds (παρά τις αντιξοότητες).
»[…] Πολλοί ασθενείς, όταν ξαπλώνουν στην κλίνη μου, εκτός από την καρδιά τους αφήνουν και την ψυχή τους να αναπνεύσει ελεύθερα. Άλλοι γιατί γνωρίζουν ενδόμυχα ότι δεν θα υποστούν κριτική, άλλοι γιατί απλά δεν τους νοιάζει. Ακολούθησα τις ιστορίες τους μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα, ενώ έχω ήδη φτάσει στη μέση της δεύτερης. Φοβάμαι πως δεν θα σταματήσει ποτέ η ανάγκη μου να βγάζω τους δικούς μου σκελετούς από την ντουλάπα με πρόσχημα τις ιστορίες των άλλων».
Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα: korkiti97@gmail.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως