Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διαιτητικό και νόστιμο πιάτο για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή ή να μαγειρέψουν το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό και γρήγορο τρόπο.
 
Υλικά Συνταγής
 
    3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. χυμός λεμονιού
    2 σκελίδες σκόρδο σκόρδο πολτοποιημένο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα οκτώ
    2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα οκτώ
    2 κολοκύθια κομμένα σε χοντρές φέτες
    1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
    2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
    1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με τα υγρά του κι αφήνουμε να ψηθεί για 5΄-6΄. Το βγάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 5΄.
 
Πηγή argiro.gr

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε