Κοτόπουλο Ταϊλάνδης (Thai Chicken Stir-fry). Μια νόστιμη συνταγή της Ασιατικής κουζίνας.

Κοτόπουλο Ταϊλάνδης (Thai Chicken Stir-fry) - Μια νόστιμη συνταγή της Ασιατικής κουζίνας

Συστατικά
    2 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου) σε λεπτές λωρίδες/μπουκιές (5Χ2 εκ. περίπου)
    1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
    2 εκ, περίπου
    1 χοντρό φρέσκο κρεμμυδάκι (ή 2 λεπτά), κομμένο σε διαγώνια φετάκια
    ½ -1 πράσινη ή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ξεσποριασμένη σε πολύ λεπτά φετάκια
    2-3 κουταλιές λάδι
    1 φλ. φύλλα βασιλικού
    3 κουταλιές σόγια σος
    1/3 φλ. αλατισμένα (ασπρισμένα) φιστίκια
    ρύζι άσπρο για σερβίρισμα (Jasmine καλύτερα ή μπασμάτι).
Eκτέλεση
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1-2 κουταλιές λάδι.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο, τμηματικά αν χρειαστεί, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί σε βάθος για 5 περίπου λεπτά.
Το βγάζετε σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε 1 ακόμη κουταλιά λάδι στο γουόκ ή το τηγάνι και σοτάρετε πάντα σε δυνατή φωτιά, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την καυτερή πιπερίτσα για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Επιστρέφετε μέσα το κοτόπουλο, προσθέτετε τη σόγια σος και το βασιλικό.
Τα ανακατεύετε για 1 περίπου λεπτό για να ξαναζεσταθεί το κοτόπουλο και να μαραθεί ο βασιλικός.
Προσθέτετε τα φιστίκια και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως