Κοτόπουλο Ταϊλάνδης (Thai Chicken Stir-fry). Μια νόστιμη συνταγή της Ασιατικής κουζίνας.

Κοτόπουλο Ταϊλάνδης (Thai Chicken Stir-fry) - Μια νόστιμη συνταγή της Ασιατικής κουζίνας

Συστατικά
    2 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου) σε λεπτές λωρίδες/μπουκιές (5Χ2 εκ. περίπου)
    1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
    2 εκ, περίπου
    1 χοντρό φρέσκο κρεμμυδάκι (ή 2 λεπτά), κομμένο σε διαγώνια φετάκια
    ½ -1 πράσινη ή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα ξεσποριασμένη σε πολύ λεπτά φετάκια
    2-3 κουταλιές λάδι
    1 φλ. φύλλα βασιλικού
    3 κουταλιές σόγια σος
    1/3 φλ. αλατισμένα (ασπρισμένα) φιστίκια
    ρύζι άσπρο για σερβίρισμα (Jasmine καλύτερα ή μπασμάτι).
Eκτέλεση
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1-2 κουταλιές λάδι.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο, τμηματικά αν χρειαστεί, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές και να ψηθεί σε βάθος για 5 περίπου λεπτά.
Το βγάζετε σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε 1 ακόμη κουταλιά λάδι στο γουόκ ή το τηγάνι και σοτάρετε πάντα σε δυνατή φωτιά, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την καυτερή πιπερίτσα για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Επιστρέφετε μέσα το κοτόπουλο, προσθέτετε τη σόγια σος και το βασιλικό.
Τα ανακατεύετε για 1 περίπου λεπτό για να ξαναζεσταθεί το κοτόπουλο και να μαραθεί ο βασιλικός.
Προσθέτετε τα φιστίκια και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι.
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε