Λιαστοί ντοματοκεφτέδες από τη Βάσω Ράμφου

Λιαστοί ντοματοκεφτέδες από τη Βάσω Ράμφου

Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές. Μεζές της λιτότητας και της ανάγκης. Μαγειρεύει η Βάσω Ράμφου.
 
Υλικά
 
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ
    2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
    1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Διαδικασία
 
Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
 
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
 
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
 
Πηγή gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε