Μακαρονόπιτα με φέτα και κασέρι

Μακαρονόπιτα με φέτα και κασέρι

Υλικά συνταγής
 
    10 φύλλα χωριάτικα (ή φύλλα κρούστας, αν προτιμάτε)
    μακαρόνια Νο 2 ή 3: 500 γρ.
    φέτα: 300 γρ.
    κασέρι: 400 γρ.
    φρέσκο γάλα: 1 λίτρο και λίγο ακόμα για το τέλος
    αυγά: 5
    αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
    200 γρ. βούτυρο
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
    αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
 
    Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ζεσταίνετε τα ¾ από το βούτυρο σ? ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με δυνατές κινήσεις. Κατόπιν ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η κρέμα.
 
    Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο προσθέτετε τα 3 αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αναμειγνύετε με την κρέμα, ρίχνετε τα τυριά, τον άνηθο και τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύετε καλά.
 
    Σε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε 4-5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και αλείφετε ανάμεσα με βούτυρο λιωμένο. Απλώνετε πάνω το μείγμα με τα μακαρόνια και την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Ψήνετε τη μακαρονόπιτα στους 200° C,  1 ώρα  και τη σερβίρετε ζεστή. 
 
Πηγή icookgreek.com
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε