Μανιτάρια ραγού: Μια νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μανιτάρια ραγού: Μια νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ποιος είπε ότι οι ελαφριές συνταγές δεν μπορούν να είναι συγχρόνως και γευστικές; 
Το συγκεκριμένο φαγητό είναι η απόδειξη της νοστιμιάς! Σερβίρετέ το με ρύζι. Απλά, υπέροχο!
 
Υλικά Συνταγής
 
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 κ.γλ. αλεύρι
    400 γραμ. μανιτάρια άσπρα μικρά
    ολόκληρα
    400 γραμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα
    ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1/3 φλ. κόκκινο κρασί
    1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Για τα κοκκινιστά μανιτάρια ραγού, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει, για 4-5 λεπτά μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.
 
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3-4 λέπτα , να πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει  τα υλικά.
 
Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15-20 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε