Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα (Σεπ, Οκτ, Νοε, Δεκ)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου με όλες τις παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν σημαντικές διεθνείς παραγωγές, συναυλίες μουσικών παγκοσμίου φήμης, όπερα, χορός, ενώ συνεχίζονται εκδηλώσεις – θεσμοί, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, το Φεστιβάλ Μπαρόκ και οι εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων του ΟΜΜΘ «MOYSA». Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του κορυφαίου βιολονίστα Leonid Kogan. Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, η Victoria Mullova και ο Augustin Handelich μαζί με κορυφαίες ορχήστρες, τιμούν τον μοναδικό αυτόν μουσικό με συναυλίες και εκδηλώσεις στις αίθουσες του Μεγάρου. Παράλληλα, «Συγγραφείς από όλο τον Κόσμο Ταξιδεύουν στο Μέγαρο» για μία ακόμη φορά, για να συστηθούν στο αναγνωστικό κοινό και να δώσουν την ευκαιρία στους αναγνώστες να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Οι σημαντικές συνεργασίες με την Κρατική Ορχήστρα και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας ενώ το Μέγαρο θα συμπλεύσει φέτος και με τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης.

Το Μέγαρο πιστό στην δύναμη της συμπερίληψης, παρουσιάζει, στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας την όπερα ‘’La Traviata” από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Τέλος, τα Χριστούγεννα Στο Μέγαρο θα είναι και φέτος φαντασμαγορικά! «Καρυοθραύστης» από το Ballet Arabesque, ο «Μικρός Πρίγκηπας» σε μια παραμυθένια παραγωγή του Broadway Entertainment Group αλλά και γιορτινές συναυλίες θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους.


ΠΡΟΣΟΧH:

  • Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις, που φιλοξενούνται στους χώρους του αλλά και αλλαγές κλπ Το  cityportal ανανεώνει συνέχεια το άρθρο με νέες πληροφορίες και προσθέτει τις νέες παραγωγές και φιλοξενίες
  • Για όλες τις εκδηλώσεις ετοιμάζουμε ξεχωριστή παρουσίαση (σύνδεση με link)
  • Για Διαγωνισμούς, Προσκλήσεις, Συναυλίες, Θέατρο, Ταινίες, αλλά και κριτικές για ταινίες, παραστάσεις βιβλία κλπ, υπάρχουν δύο τρόποι να ενημερώνεστε
    1. Απευθείας από την Arts and culture δημόσια ομάδα του Facebook
      (https://www.facebook.com/groups/artsandculture.omada)
    2. Απευθείας από την επίσημη σελίδα του Cityportal.gr  (https://www.facebook.com/thessalonikiguide)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και πληροφορίες για κάθε εκδήλωση.


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου


  • 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024
    (ΑΙΘΟΥΣΑ MOYSA M2)

    6ο MOYSA SUMMER SCHOOL
    Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει για τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μ.Μ.Θ. MOYSA σεμινάρια από διακεκριμένους εισηγητές και masterclasses από σπουδαίες μουσικές προσωπικότητες πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον μουσικό στο πλαίσιο της συμφωνικής ορχήστρας. Στόχος είναι οι νεαροί μουσικοί να λάβουν εφόδια που θα τους ενδυναμώσουν ερμηνευτικά, εμπειρικά και σωματικά, καθιστώντας τους σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις προκλήσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

  • 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2024
    Χορός στο Μέγαρο
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)

    SASHA WALTZ & GUESTS: In C
    Το 2021, η Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz ανέπτυξε ένα χορογραφικό σύστημα βασισμένο στην επαναστατική ανοιχτή παρτιτούρα «In C» του Terry Riley (1964). Το “In C” έκανε πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Radialsystem του Βερολίνου και έκτοτε έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό διεθνώς.

  • 08 Σεπτεμβρίου 2024
    ΟΛΟΙ …ΜΑΖΙ! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EYE HARP
    Εκδήλωση συμπερίληψης

    18.00 – 19.30 (Μ2 – Φουαγιέ) Απτική Έκθεση Ζωγραφικής Δημητρίου Καπετάνου
    19.00 – 19.30 (Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης)Απτική ξενάγηση σκηνής
    20.00 Συναυλία (Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης)
    Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία τέχνης που παρουσιάζει τον άνθρωπο πέρα από κάθε όριο ως μέλος μιας κοινωνίας του «Αύριο», όπου όλοι θα είναι «Μαζί».

  • 13 Σεπτεμβρίου 2024
    Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ)
    ΡΩΣΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
    D. Shostakovich: Εορταστική Εισαγωγή σε λα μείζονα, έργο 96
    P.I. Tchaikovsky: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 23
    S. Prokofiev: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Σουίτα αρ. 2, έργο 64. Άννα Αβραμίδου Πιάνο Έκτορας Ταρτανής Διεύθυνση Ορχήστρας

  • 19 και 20 Σεπτεμβρίου
    (59α ΔΗΜΗΤΡΙΑ)
    Χορός στο Μέγαρο
    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ – BABAE & DUENDE
    (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Μεγαλωμένη και κλασικά εκπαιδευμένη στη Γερμανία, η Joy εξετάζει κληρονομικά λεξιλόγια, αναδιαμορφώνοντας τι σημαίνει να καλείς τη δύναμη και τις μυστικιστικές πρακτικές της γυναίκας ως μάγισσα. Συνδυάζοντας τους φιλιππινέζικους παραδοσικούς χορούς, που αποτελούν και τις ρίζες της, την κλασική της εκπαίδευση και το χιπ χοπ & voguing, το Babae είναι μια αλληλεπίδραση μιας γυναίκας ανάμεσα στις ζωώδεις και αισθησιακές ιδιότητες της τελετουργίας και της δύναμης. Το Duende είναι μια αποκάλυψη της ψυχής, που σπάει τη συνήθεια να κρύβουμε αυτό που είμαστε και, αντιθέτως, να βρίσκουμε την αυτοπεποίθηση να εκθέτουμε την ψυχή μας, την ιστορία της και τα συναισθήματά μας. Ο Dickson Mbi δημιουργεί ένα απόκοσμο παραμύθι που ζωντανεύει τα συναισθήματα που αποκαλύπτονται σε αυτές τις στιγμές φωτός.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2024
    Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ)
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ – ΜΕΞΙΚΟ

    A. Copland: El Salón México M. Ponce: Concierto del Sur S. Revueltas: La Noche de los Mayas Vojin Kocić Κιθάρα Martin Lebel Διεύθυνση Ορχήστρας

  • 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024
    Σαβ     20:00  (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    ROMAE CAPITAL BALLET
    Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ
    Η Λίμνη των Κύκνων, το μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς, βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Pyotr Ilyich Tchaikovsky είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα όλων των εποχών που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, και μας παρασύρει σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού.

  • 22 και 23 Σεπτεμβρίου
    (59α Δημήτρια)
    Χορός στο Μέγαρο
    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ TALAASH…THE SEEKING! & ATMA

    20:30  (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Α.Μέρος  Δύο μικρά αποσπάσματα μιας ολοκληρωμένης παραγωγής σε χορογραφία της Aditi Mangaldas. Το πρώτο είναι ο κλασσικός ινδικός παραδοσιακός χορός Kathak και το δεύτερο σύγχρονος χορός βασισμένος στο Kathak. Β Μέρος: Δύο νέοι καλλιτέχνες εκφράζουν τη δική τους άποψη σχετικά με την πρωτόγονη πάλη ανάμεσα σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που ήμασταν κάποτε. Μια καταρρακτώδης ροή εικόνων για τη συμπληρωματικότητα της ανθρώπινης και της θηριώδους φύσης. Ατελείωτες μεταμορφώσεις του σώματος.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2024
    Τρι 20:00 (ΠΛΑΤΕΙΑ)
    «Γιορτή Πανσελήνου»
    Είσοδος ελεύθερη
    Η «Γιορτή Πανσελήνου», που ακυρώθηκε στις 28 Ιουνίου λόγω βροχής, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Στην πλατεία, ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, θα παρουσιασθεί ένα υπέροχο μουσικό – χορευτικό πρόγραμμα. Περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών που συνεχίζουν να μαγεύουν τη νεολαία από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 μέχρι και σήμερα. Σας περιμένουμε να χορέψουμε όλοι μαζί, στους ρυθμούς της ντίσκο!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    ΣΥΝΑΥΛΙΑ MOYSA – MARTINO TIRIMO
    Τετ 20:30 (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Α’ Μέρος J. Sibelius: Valse triste, έργο 44/1 J. Sibelius: Winterbild, έργο 114, αρ.2 (από τα Πέντε Σκίτσα για πιάνο) ενορχήστρωση: Νίκος Χριστοδούλου L.v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο σε σολ μείζονα αρ. 4, έργο 58. Β’ Μέρος R. Wagner: Το Ειδύλλιο του Siegfrid, WWV 103 S. Prokofiev: Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα, έργο 25, “Κλασική”

  • 26 Σεπτεμβρίου 2024
    ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ‘ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ’
    Πεμ (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Ώρες 17.00-20.00 Α’ Μέρος Ημερίδα με θέμα: Ισότητα και Ανθρώπινα Δικαιώματα σε διακύβευση: Ποια τα όρια και πότε γίνεται υπέρβαση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης
    Ώρα 20.30 Β’ Μέρος Συναυλία: “Φωνές Γυναικών” Μουσικές διαδρομές με οδηγό τη γυναικεία έμπνευση. Από την Αυστρία του 18ου αιώνα, τη Γερμανία και τη Γαλλία του 19ου αιώνα, ως την Αμερική και το σήμερα. Γυναίκες με πάθος, δυναμισμό και ελεύθερο πνεύμα μας αποκαλύπτουν τον εσωτερικό τους κόσμο, αποτυπώνοντας στις συνθέσεις τους την αισθητική της εποχής και της χώρας τους με ιδιαίτερη ευαισθησία.

  • 27 Σεπτεμβρίου 2024
    Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονικης (ΚΟΘ)
    Παρ     18:30  (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ WILLIAM HERSCHEL

    B. Franklin: Κουαρτέτο για 3 βιολιά και τσέλο σε φα μείζονα (διασκευή για ορχήστρα εγχόρδων) W. Herschel: Συμφωνία αρ.17 σε ντο μείζονα W. Herschel: Συμφωνία αρ.14 σε ρε μείζονα J. Haydn: Η Δημιουργία, Hob. XXI: 2. Γεώργιος – Ιούλιος Παπαδόπουλος Παρουσίαση Σιρανούς Τσαλικιάν Σοπράνο. Ηλέκτρα Μανούση Μέτζο σοπράνο, Mihail Mihaylov Τενόρος, Τάσος Αποστόλου Μπάσος, Χορωδία Φιλαρμονικής Κοσσυφοπεδίου, Hajrullah Syla Διδασκαλία χορωδίας, Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, Μαίρη Κωνσταντινίδου Διδασκαλία χορωδίας, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κορνήλιος Μιχαηλίδης Διεύθυνση ορχήστρας

  • 27 Σεπτεμβρίου 2024
    Παρ 17:00 – 22:00 (Μ1)
    ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2024
    Είσοδος ελεύθερη
    Στη Βραδιά του Ερευνητή ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα. Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται σε περισσότερες από 350 ευρωπαϊκές πόλεις και αποτελεί διαχρονικά τόπο συνάντησης του κοινού με την έρευνα και την επιστήμη

  • 30 Σεπτεμβρίου 2024
    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΙΚΗΤΩΝ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Δευ 20:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Οι νικητές του διαγωνισμού διακρίθηκαν μεταξύ 38 διαγωνιζομένων. Στη συναυλία αυτή, δύο εκ των τριών πρώτων νικητών του διαγωνισμού, παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, στο οποίo δεσπόζουν μεταξύ άλλων η 2η Σονάτα του Schumann και η εμβληματική Σονάτα ‘Hammerklavier’ του Beethoven. Ο επόμενος διαγωνισμός προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2025. Αναλυτικές πληροφορίες στο https://tpf.gr/contest25/

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Οκτωβρίου


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LEONID KOGAN (1 έως 6 Οκτωβρίου)
Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, του σπουδαίου Leonid Kogan. Ο Leonid Kogan υπήρξε ίσως ο επιδραστικότερος ερμηνευτής όλων των εποχών στην τέχνη του βιολιού και ένας εκ των μεγαλύτερων αστέρων της μουσικής τέχνης του 20ου αιώνα στον τομέα της μουσικής εκτέλεσης. Το αφιέρωμα θα συγκεντρώσει τους μεγαλύτερους αστέρες του βιολιού παγκοσμίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στο κοινό της βόρειας Ελλάδας μία ανεπανάληπτη εμπειρία μουσικής τέχνης εφάμιλλη με αυτή των μεγαλύτερων φεστιβάλ κλασικής μουσικής του εξωτερικού.


  • 1 Οκτωβρίου 2024
    Τρι 20:30
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LEONID KOGAN
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ & CLUJ PHILHARMONIC ORCHESTRA
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)

    Λεωνίδας Καβάκος Βιολί, Cluj Philharmonic Orchestra. Cristian Mandeal Διεύθυνση Ορχήστρας.Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.

  • 2 Οκτωβρίου 2024
    Τετ 20:30  
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LEONID KOGAN
    VIKTORIA MULLOVA & CLUJ PHILHARMONIC ORCHESTRA
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Viktoria Mullova Βιολί, Cluj Philharmonic Orchestra, Cristian Mandeal Διεύθυνση Ορχήστρας.Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.


  • 6 Οκτωβρίου 2024
    Κυρ 20:30 
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LEONID KOGAN:
    AUGUSTIN HADELICH & ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ R. Wagner: Εισαγωγή από την όπερα Τανχόιζερ, J. Sibelius: Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα, έργο 47, I. Stravinsky: Σουίτα από το μπαλέτο Το Πουλί της Φωτιάς (εκδοχή 1919). Augustin Hadelich Βιολί, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Jean-Claude Casadesus Διεύθυνση Ορχήστρας.

  • 7 Οκτωβρίου 2024
    Συγγραφείς στο Μέγαρο
    Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ
    O Georgi Gospodinov (Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ) γεννήθηκε το 1968. Είναι ένας από τους πιο μεταφρασμένους Βούλγαρους συγγραφείς μετά το 1989, ενώ συγκαταλέγεται στους πιο εφευρετικούς και τολμηρούς λογοτέχνες της Ευρώπης. Το 2023 κέρδισε το International Booker Prize, το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο στον αγγλόφωνο κόσμο.

  • 9 Οκτωβρίου 2024
    Μουσική Δωματίου
    Contrasts/Αντιθέσεις
    Το Contrasts/Αντιθέσεις είναι ένα πρόγραμμα με τέσσερα έργα για βιολί, κλαρινέτο και πιάνο, γραμμένα την περίοδο του μεσοπολέμου από μεγάλους συνθέτες όπως ο Aram Khatchaturian, ο Igor Stravinsky, ο Alban Berg και ο Béla Bartók. Δημήτρης Χανδράκης βιολί, Κώστας Τζέκος κλαρινέτο, Νίκος Κυριόσογλου πιάνο

  • 11 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονικης (ΚΟΘ)
    ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ David Bruce: Σύνθεση αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
    (Παγκόσμια πρεμιέρα). D. Shostakovich: Συμφωνία αρ. 8 σε ντο ελάσσονα, έργο 65. Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Leo McFall Διεύθυνση Ορχήστρας

  • 12 Οκτωβρίου 2024
    Σαβ 15:00 και 20:00  
    DON QUIXOTE
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Ο Δον Κιχώτης αποτελεί μια από τις πιο λαμπερές και εορταστικές παραστάσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, διατηρώντας διαχρονικά την αγάπη του για τη ζωή, το χιούμορ και τον νεανικό ενθουσιασμό. Βασισμένο σε ένα επεισόδιο από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, το μπαλέτο αφηγείται την ιστορία του έρωτα της νεαρής Kitri με τον πολυμήχανο κουρέα Βασίλειο, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τον πλούσιο ευγενή Gamache, που την διεκδικεί.

  • 14 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    Χορός στο Μέγαρο
    Δευ 21:00  (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    ΝOMADICS
    Στο έργο Nomadics οκτώ χορευτές εξερευνούν πώς να δώσουν φωνή στη φύση, σε μια σύλληψη που αναζητεί να επικοινωνήσει με τους θεατές και να επεκτείνει τη συνείδησή τους μέσω μιας πεζοπορίας, που προηγείται της παράστασης. Έτσι, το κοινό γνωρίζει τους χορευτές και οι χορευτές γνωρίζουν το κοινό τους, δημιουργούν σχέσεις και μαζί διασχίζουν μέρος της φύσης, της πόλης και τέλος της σκηνής, μέχρι την έναρξη της παράστασης.

  • 14 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    Έντεχνη Ελληνική Μουσική
    ΜΑΖΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ
    ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ 

    Δευ 21:00 (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Μαρία Φαραντούρη Τραγούδι, Μανώλης Μητσιάς Τραγούδι, Αγαθή Δημητρούκα Τραγούδι, Αχιλλέας Γουάστωρ Πιάνο, Ηρακλής Ζάκκας Μπουζούκι, David Lynch Πνευστά, Πέτρος Βαρθακούρης Μπάσο, Γιώτης Σαμαράς Κιθάρα, Σπύρος Παναγιωτακόπουλος Ντραμς, Μιχάλης Πορφύρης Βιολοντσέλο, Δημήτρης Μπουρμπούλης Ήχος.

  • 18 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)

    Μουσική Δωματίου
    Παρ 20:30 (Φουαγιέ M1)
    150 ΧΡΟΝΙΑ ARNOLD SCHÖNBERG – ARON QUARTET & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΣ
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α. Schönberg: Ode to Napoleon, op. 41, G. Mahler: Κουαρτέτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, A.v. Webern: Κουιντέτο για πιάνο, L.v. Beethoven: Κουαρτέτο αρ. 11 σε φα ελάσσονα, έργο 95. Assaf Levitin Αφήγηση, Aron Quartet, Χρήστος Μαράντος Πιάνο

  • 21 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    Μουσική Δωματίου
    ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ / DOUBLE PORTRAIT: TAKEMITSU – TAKAHASHI
    Η μουσική και η αισθητική των Tōru Takemitsu και Yūji Takahashi μέσα από τα έργα τους για φλάουτο και πιάνο. Η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Παύλος Αντωνιάδης προσεγγίζουν το έργο δύο πρωτοπόρων συνθετών της μεταπολεμικής Ιαπωνίας παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που διερευνά διαστάσεις της δημιουργίας τους και επιχειρεί μια ιχνογράφηση της σχέσης τους.

  • 22 Οκτωβρίου 2024
    Μουσική Δωματίου
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΦΕΤΣΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
    Τρίτη 20:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Δύο χαρισματικοί σολίστ ερμηνεύουν κορυφαία έργα του ρεπερτορίου για τσέλο και πιάνο. Στο επίκεντρο της βραδιάς είναι η δημοφιλέστατη Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 3 του Ludwig van Beethoven, η πρώτη στην οποία ο σπουδαίος μουσουργός αποδίδει ισότιμο ρόλο στα δύο όργανα, και η Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1 του Alfred Schnittke, μία από τις πλέον σπαρακτικές και ερεβώδεις συνθέσεις του μεγάλου δημιουργού του 20ού αιώνα.

  • 23 Οκτωβρίου 2024
    (59α Δημήτρια)
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΦΩΝΗ & ΠΙΑΝΟ
    ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΟΥΓΛΑΚΟΥ – ΣΟΦΙΑ ΤΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Τετάρτη 20:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

    Μία περιδιάβαση σε τραγούδια για φωνή και πιάνο ορισμένων από τους σημαντικότερους συνθέτες της λόγιας ελληνικής μουσικής, όπως ο Σαμάρας, ο Καλομοίρης, ο Κωνσταντινίδης, ο Ριάδης και ο Σπάθης. Τα τραγούδια και τους κύκλους τραγουδιών ερμηνεύουν δύο σημαντικές καλλιτέχνιδες, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου, μία από τις διακεκριμένες ερμηνεύτριες της γενιάς της, και η πιανίστα Σοφία Ταμβακοπούλου, εξειδικευμένη στη συνοδεία φωνής.

  • 27, 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου
    (59α Δημήτρια)
    ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
    G. VERDI – LA TRAVIATA
    Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Όπερα σε τρεις πράξεις Σε λιμπρέτο του Francesco Maria Piave Με ελληνικούς υπέρτιτλους
    Η όπερα Τραβιάτα περιγράφει τον έρωτα της Βιολέττας Βαλερύ, μιας εταίρας, με τον Αλφρέντο Ζερμόν, γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Νοεμβρίου


  • 2 Νοεμβρίου 2024
    ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    Σαβ 12:00 (Φουαγιέ M1) 
    Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
    Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) παρουσιάζει τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων “Τα Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής”.Στον κόσμο της κλασικής μουσικής, η ανανέωση κρίνεται πάντοτε απαραίτητη, ώστε να παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Κάθε γενιά μουσικών διαθέτει μεγάλα ταλέντα. Η νέα γενιά μουσικών φιλοδοξεί να διαδεχθεί τους διάσημους σολίστες, διαθέτει μεγάλη επιμονή, διεκδικώντας δυναμικά τον προσωπικό της χώρο στο ανταγωνιστικό μουσικό στερέωμα.

  • 4 Νοεμβρίου 2024
    Συγγραφείς στο Μέγαρο
    Εντουάρ Λουί
    Ο Εντουάρ Λουί γεννήθηκε στην Αλλενκούρ της Γαλλίας το 1992 με το όνομα Εντύ Μπελγκέλ. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στην École Νormale. Το πρώτο του βιβλίο, Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ (μτφρ. Μιχάλης Αρβανίτης, 2018), προκάλεσε έντονη δημόσια συζήτηση, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, μεταφράστηκε σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διασκευάστηκε για το θέατρο, όπως και όλα τα επόμενα έργα του.

  • 08 και 09 Νοεμβρίου 2024
    Χορός στο Μέγαρο
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ
    Η νέα χορογραφική δημιουργία του Αντώνη Φωνιαδάκη υπόσχεται μια δυναμική και βαθιά εκφραστική εξερεύνηση των μπαρόκ θεμάτων μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου χορού και της μουσικής. Το έργο αυτό τονίζει τη σύγχρονη ζωτικότητα, την ταχύτητα και την εκρηκτική εκφραστικότητα που χαρακτηρίζει εκείνη την περίοδο, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει έναν διάλογο με τη δική μας εποχή.

  • 13 Νοεμβρίου 2024
    ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: ’30’ με τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
    Τετάρτη 20:30 (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Μια συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

  • 18 Νοεμβρίου 2024
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΡΟΚ
    1η συναυλία
    Mad Songs, τα τραγούδια της τρέλας – Αγγλία, 2ο μισό του 17ου αιώνα
    Στο 2ο μισό του 17ου αιώνα άνθησε στην Αγγλία ένα είδος τραγουδιού που έγινε πολύ δημοφιλές, συνδύαζε με πρωτότυπο τρόπο ποίηση, δραματικότητα και μουσική και έγινε γνωστό ως Mad Songs, τα τραγούδια της τρέλας. Η Γαλλίδα σοπράνο Chantal Santon Jeffery, που εμφανίζεται στις μεγαλύτερες αίθουσες, όπερες και φεστιβάλ της Ευρώπης, συνοδεύεται από ένα γαλλο-ελληνικό σύνολο εξαιρετικών μουσικών και μαζί παρουσιάζουν τα τραγούδια της τρέλας, συνήθως γραμμένα για φωνή και μπάσο κοντίνουο, σε πρωτότυπες μεταγραφές που δίνουν έμφαση στα ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα ηχοχρώματα των σπάνιων μπαρόκ οργάνων του συνόλου.

  • 19 Νοεμβρίου 2024
    3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
    TRIO ZIMBALIST
    Τρίτη 20:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Το Trio Zimbalist έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για την ακρίβεια και την πυρετώδη ένταση, τη ζωντάνια και το σθένος των ερμηνειών του. Το 2021 υπήρξε ensemble in residence στις “Νύχτες Κλασικής Μουσικής” στο Φεστιβάλ της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στην Αθήνα. Τα μέλη του τρίο, ο βιολονίστας Josef Špaček, ο τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Petrin και ο πιανίστας George Xiaoyuan Fu, είναι όλοι διακεκριμένοι απόφοιτοι του Curtis Institute of Music στη Φιλαδέλφεια. Περιζήτητοι σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ως σολίστ και ως μουσικοί δωματίου, αποτελούν ένα απαράμιλλο σύνολο, με ρεπερτόριο που εκτείνεται από ρομαντικά αριστουργήματα, μέχρι τους πιο διάσημους συνθέτες του σήμερα.

  • 20 Νοεμβρίου 2024
    ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
    ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
    Τετάρτη (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Η καλλιτεχνική πορεία του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού μέσα από τα σημαντικότερα τραγούδια της δισκογραφίας του με μια σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά.
    Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που θα φωτίσει το καλλιτεχνικό πορτραίτο του Νίκου Πορτοκάλογλου με εκλεκτές προσκεκλημένες την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Νατάσσα Μποφίλιου.

  • 20 Νοεμβρίου 2024
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΡΟΚ
    2η συναυλία
    Arcangelo Corelli, op.5 – 1700, το τέλος μιας εποχής
    Οι εμβληματικές Σονάτες για βιολί και μπάσο κοντίνουο op.5 του Arcangelo Corelli εκδόθηκαν ακριβώς την 1η Ιανουαρίου του 1700, σηματοδοτώντας το τέλος του 17ου και την αρχή του 18ου αιώνα, καθώς και την αλλαγή ύφους και τεχνοτροπίας από το πρώιμο στο όψιμο ιταλικό μπαρόκ, βάζοντας τις βάσεις για το πέρασμα από την τροπικότητα στην καθαρή τονικότητα και αρμονία και εδραιώνοντας την φόρμα της σονάτας για σόλο όργανο και μπάσο κοντίνουο.

  • 22 Νοεμβρίου 2024
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΡΟΚ
    3η συναυλία, 

    ‘Κάθε λογής σπάνιες και μοντέρνες εφευρέσεις’ – οργανική μουσική από την Ιταλία του Γαλιλαίου
    Στο 1ο μισό του 17ου αιώνα ξεκίνησε και άνθησε στην Ιταλία, μέσα σε ένα κλίμα απίστευτης δημιουργικότητας, νεωτερικότητας και πειραματισμού, αυτό που θα ονομαστεί αργότερα και που γνωρίζουμε σήμερα ως μπαρόκ μουσική. Μέσα σε αυτό το κλίμα η οργανική μουσική, και μαζί της η οικογένεια των βιολιών, επίσης ιταλικής καταγωγής, είχε πρωτόγνωρη και ραγδαία εξέλιξη.

  • 23 Νοεμβρίου 2024
    ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΡΟΚ
    4η συναυλία, 

    Heinrich Ignaz Franz Biber – Οι Σονάτες των Μυστηρίων
    Η περίφημη και μοναδική συλλογή από 15 σονάτες για βιολί και μπάσο κοντίνουο του αυστριακού συνθέτη και δεξιοτέχνη βιολιστή Heinrich Ignaz Franz Biber, που έγινε γνωστή ως Σονάτες των Μυστηρίων ή Σονάτες του Ροζάριου, εκδόθηκε ακριβώς 350 χρόνια πριν, το 1674. Η συλλογή αυτή εκπροσωπεί και συνδυάζει με τον πιο εύλογο τρόπο τον έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα και ταυτοχρόνως το απίστευτα ανοιχτό και πειραματικό πνεύμα της οργανικής μπαρόκ μουσικής του 17ου αιώνα.

  • 25 Νοεμβρίου 2024
    QUATUOR MODIGLIANI
    3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
    Δευτέρα 20:30 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)
    Το Κουαρτέτο Modigliani ιδρύθηκε το 2003 και αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο περιζήτητα κουαρτέτα του σήμερα, με τακτικές εμφανίσεις σε εξέχουσες διεθνείς συναυλίες και στις πιο διάσημες σκηνές του κόσμου. Εκτός από τις ετήσιες περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ασία, οι πολυάριθμες ευρωπαϊκές περιοδείες του κουαρτέτου το έφεραν σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, η Philharmonie de Paris, το Théâtre des Champs-Elysées, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το Vienna Konzerthaus, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης και το Elbphilharmonie στο Αμβούργο.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2024 | Πρόγραμμα Δεκεμβρίου


  • 3 Δεκεμβρίου 2024
    3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
    INTERNATIONAL MENUHIN SOLOISTS
    Oleg Kaskiv, Κοντσερτίνο Και Διεύθυνση,Stefan Milenkovich, Βιολί, Γιώργος Δεμερτζής, Βιολί, Σίμος Παπάνας, Βιολί, Χρίστος Γαλιλαίας, Βιολί. A. Vivaldi: Concerto for 4 violins in B minor, A. Vivaldi: Concerto for 2 violins in A minor, J. S. Bach: Concerto for 2 violins in D minor, F. Mendelsohn: String Symphony No. 9 in C major “Swiss”.

  • 4 Δεκεμβρίου 2024
    Συγγραφείς στο Μέγαρο
    Ρέα Γαλανάκη
    Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων. Για το σύνολο του έργου της έλαβε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων 2023. Έχει τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο (Μυθιστορήματος 1999 και Διηγήματος 2005). Eπίσης έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2003), με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Hρακλείου Kρήτης (1987) και με το Βραβείο Αναγνωστών του Eθνικού Kέντρου Bιβλίου (2006). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαεπτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά, αλβανικά, καταλανικά και ουκρανικά.

  • 5 Δεκεμβρίου 2024
    Ν. ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ – Μ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ: ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
    Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για δεύτερη φορά το αλληγορικό μουσικό παραμύθι «Τα Παπούτσια του Άλλου», το νέο σκηνικό έργο του αγαπημένου συνθέτη Νίκου Ξανθούλη και της ταλαντούχας λιμπρετίστα Μαριβίτας Γραμματικάκη. Επαγγελματίες από το χώρο της Τέχνης, της Ψυχικής Υγείας και ψυχικά ευαίσθητοι συμπολίτες μας συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μία γιορτή της μουσικής, σε μία γιορτή της Τέχνης.

  • 6 Δεκεμβρίου 2024
    12 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
    Πρόγραμμα: Φέριτ Τουζούν (1929-1977): Anatolian Candle Dance,  Αχμέντ Αντνάν Σαϊγκούν (1907-1991): Κοντσέρτο για τσέλο και ορχήστρα, έργο 74, Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ (1844-1908): Σεχραζάντ, έργο 3. Βιολοντσέλο: Nil Kocamangil, Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας, Sand artist: Katerina Barsukova.

  • 9 Δεκεμβρίου 2024
    3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    ZEHETMAΙER QUARTETΤ

    Πρόγραμμα: Shubert: Quartettsatz C minor D703, Brahms: String Quartet in C minor op.51 No.1, Sibelius: Voces Intimä. Συντελεστές: Thomas Zehetmair – violin 1, Jacub Jakowicz – violin 2,- viola, Christian Elliot – cello.

  • 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2024
    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
    Το μουσικοχορευστικό υπερθέαμα σε παραγωγή του Broadway Entertainment Group που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους θεατές, βασισμένο στο παγκόσμιο best seller του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, συνεχίζει το ταξίδι του με σταθμό την χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη. Οι πολυαγαπημένες και πολυδιαβασμενες ιστορίες του Μικρού Πρίγκιπα από το ταξίδι του στους πλανήτες μετατρέπονται σε ένα εξωπραγματικό σόου, 75 χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου.

  • 23 Δεκεμβρίου 2024
    ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ MOYSA- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSΑ θα ερμηνεύσει πολυαγαπημένα θέματα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα. Μαζί της οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δημήτρης Μπάσης, Εύη Σιαμαντά και Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας».

  • 26 και 27 Δεκεμβρίου 2024
    ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ- VIENNA MAGIC
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Η Θεσσαλονίκη γίνεται ο τόπος όπου ο θεσπέσιος ήχος της κλασσικής μουσικής συναντά την μαγεία των γιορτών. Με μια παράδοση περισσότερων από 15 ετών στην Ελλάδα, μία από τις πιο πολυαναμενόμενες χριστουγεννιάτικες συναυλίες

  • 28 και 30 Δεκεμβρίου 2024)
    ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ- P.I TCHAICOVSKY
    (Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
    Βασισμένη στο αριστούργημα του P.I Tchaikovsky «Ο Καρυοθραύστης», η παράσταση των διάσημων Ballet Arabesque κεντρίζει το ενδιαφέρον με την σύγχρονη και ταυτόχρονα μαγευτική ερμηνεία των χορευτών καταφέρνοντας να μας μεταφέρουν στην μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.

 

Leonidas Kavakos  Photo: Marco Borggreve

 

► Info

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 895 800
https://www.tch.gr/


  • Έξοδος, διασκέδαση, ψυχαγωγία, αγορές στη Θεσσαλονίκη: Αναρωτιέσαι που να πας και τι να κάνεις σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Οι Top εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη, όλα θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr.
  • Προτάσεις για μικρές – μεγάλες αποδράσεις – εκδρομές.
  • Φωτογραφία κύρια άρθρου αρχείο Depositphotos

Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε