Μετρό Θεσσαλονίκης: Δωρεάν ξενάγηση στο σταθμό Αγίας Σοφίας

Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα σίριαλ – που έγινε σχεδόν ανέκδοτο για τους Θεσσαλονικείς –  με πολλά επεισόδιά, πολλές αναβολές και καθυστερήσεις. Μια ευκαιρία για να δουν οι πολίτες πως το έργο είναι στην τελική ευθεία, αποτελεί η επίσκεψη στον σταθμό της Αγίας Σοφίας. Ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανοίγει για το κοινό στο πλαίσιο του θεσμού του Open House Thessaloniki 2023. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τον επισκεφθούν κατά το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου.

Με τη βοήθεια των εργαζομένων της “Ελληνικό Μετρό” και των εθελοντών του Open House, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους χώρους του σταθμού. Οι ξεναγήσεις θα διαρκέσουν από τις 10:00 έως τις 16:00 τις ημέρες 25 και 26 Νοεμβρίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια περίοδο διάρκειας 15 έως 20 λεπτών για να εξερευνήσουν τον χώρο και να γνωρίσουν την ιστορία που συνδέεται με τον σταθμό του Μετρό.

Ο σταθμός βρίσκεται δίπλα σε δύο σημαντικά εκκλησιαστικά και αρχαιολογικά μνημεία, την Αχειροποιήτο και τον Ναό της Αγίας Σοφίας. O σταθμός  συνδυάζει τον σύγχρονο τρόπο μεταφοράς με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να εισέλθει στον χώρο του σταθμού, για να δει την τεχνολογία και την αισθητική του Μετρό, γιατί αυτό που έχει επίσημα ειπωθεί είναι πως «Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι το πιο εξελιγμένο μετρό στον κόσμο»

Open House Thessaloniki 2023 | Ξεναγήσεις

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως