Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=3) state=0 in /var/www/clients/client1/web4/web/wp-content/themes/Newspaper-child/single.php on line 155
Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά από τη Νίκη Χρυσανθίδου | Cityportal.gr
Notice: Undefined variable: id in /var/www/clients/client1/web4/web/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 310

Notice: Undefined variable: id in /var/www/clients/client1/web4/web/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 315

Notice: Undefined variable: id in /var/www/clients/client1/web4/web/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 319

Notice: Undefined index: d-2024-04-26 in /var/www/clients/client1/web4/web/wp-content/themes/Newspaper-child/functions.php on line 259
Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά από τη Νίκη Χρυσανθίδου

Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά από τη Νίκη Χρυσανθίδου

Το φαγητό του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από μια ομελέτα με λαχανικά της εποχής.
 
Υλικά
 
    8 αυγά
    1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, σε μέτρια καρέ
    3 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια μας
    50 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
 
Διαδικασία
 
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει. Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο. Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.
 
Στο ποτήρι μας: Κάνουμε την καθημερινή γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.
 
 
Φωτογραφία: Jessica Morfis
Πηγή gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε