Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Παϊδάκια κοτόπουλου με μπουγιουρντί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γιατί το ψητό κοτόπουλο, σηκώνει έξυπνες παραλλαγές για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο. 
 
    Για το κοτόπουλο
    1 (1.300 γραμ.) μικρό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
    1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
    1 κ.σ. ρίγανη
    1 κ.σ. θυμάρι
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    1 κ.σ. αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
    Για το μπουγιουρντί
    2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
    2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
    2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
    2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
    2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο
    250 γραμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια
    1 κ.σ. ρίγανη
    1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
    αλάτι
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
 
Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε τα παιδάκια κοτόπουλο με μπουγιουρντί στο φούρνο, βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.
 
Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα και πιο μαλακά).
 
Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50΄.
Για το μπουγιουρντί
 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί.
 
Πηγή argiro.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε