ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΧΑΝΘ

ΧΑΝΘ: Παίζω – Δρω – MotiON vol.14

Θεσσαλονίκη: Η ΧΑΝΘ από το 1990 υλοποιεί το πρόγραμμα Άτυπης Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών (Σχολή Στελεχών). Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας, και απευθύνεται στους εφήβους της πόλης που ζητούν κάτι διαφορετικό ως απασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο τους. Ετησίως συμμετέχουν 800 πλέον εκπαιδευόμενα στελέχη και 120 εκπαιδευτές εθελοντές.

Τα τελευταία 13 χρόνια υλοποιείται το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών, σε μικρότερη κλίμακα, στην Αθήνα και στο Βόλο. Το πρόγραμμα απασχολεί νέους ηλικίας 14 έως 16 ετών οι οποίοι εκπαιδεύονται σε θέματα Συνεργασίας, Ηγεσίας, Υπευθυνότητας, Πρωτοβουλίας & Εθελοντισμού μέσα από ομαδικό παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, πριν την ολοκλήρωση της τριετούς εκπαίδευσής τους, οργανώνουν ημερήσια εκδήλωση με τίτλο “Παίζω – Δρω – MotiON” αξιοποιώντας στην πράξη όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης τους.

Στόχος της δράσης, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για ποικίλα ζητήματα όπως η πόλη, το περιβάλλον, ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, με σκοπό να προβληθούν οι νεανικοί προβληματισμοί και ανησυχίες.

Παίζω – Δρω – MotiON vol.14 – There is no plan C!

Τη φετινή χρονιά, το “Παίζω – Δρω – MotiON vol.14 – There is no plan C!” διαδέχεται τα προηγούμενα με την ίδια θέρμη και επιθυμία για επικοινωνία των θεμελιωδών αξιών που διέπουν το τμήμα μας, οι οποίες συνοψίζονται στην φιλοδοξία για δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων, που, αφού έχουν γνωρίσει και αναπτύξει τον εαυτό τους και τα δυνατά τους χαρακτηριστικά, γίνονται ενεργοί πολίτες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, προεξαρχεί η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, που αφορούν όλους. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός μας σκοπός είναι η προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

Με το φετινό logo του “Παίζω – Δρω – MotiON vol.14” στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα για προσήλωση στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ως λύση στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας. Ταυτόχρονα, στην φετινή μας εκδήλωση, προεξαρχεί η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, που αφορούν όλους. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός μας σκοπός και φέτος, είναι η προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

Έτσι λοιπόν, Εθελοντές και Εκπαιδευόμενα Στελέχη επενδύουμε και φέτος στην ενημέρωση, προώθηση καθώς και η υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την πραγμάτωση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης υπό το πρίσμα μιας θετικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και χωρίς ποτέ να παραμελείται η διασκέδαση, μιας και λεκτικό του τμήματός μας αποτελεί η φράση: «Μαθαίνοντας να παίζουμε, παίζοντας για να μάθουμε».

Παρακάτω μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές μας την ημέρα εκείνη:

  •  Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Σκουπιδοψαρέματα» «Timeline Νερού» κ.α.
  • Kiosk ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης των πολιτών, μέσα από τα μάτια των νέων.
  • Διαδραστικό 3D επιτραπέζιο παιχνίδι, σχετιζόμενο με τον στόχο Νο 7: Φθηνή και Καθαρή Ενέργεια.
  •  Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Πες Βρες», «Διλήμματα» κ.α..
  •  Παιχνίδια για παιδία 5 – 8 ετών όπως «Ζωγραφική» «Τσουβαλοδρομίες», «Face Painting» κ.α..
  • Happenings όπως «Μουσικές Καρέκλες», «Κυνήγι Θησαυρού» κ.α. ∙ Δραστηριότητες όπως «Χτίζω την πόλη μου» σχετιζόμενες με τον στόχο Νο 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες.
  • Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, ρούχα, παιχνίδια κ.α. για την υποστήριξη και ενίσχυση της Μ.Κ.Ο «Χαμόγελο του Παιδιού» και άλλων Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
  • Ποδηλατοδρομία με συμβολικό χαρακτήρα, με σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.
  • Συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα.

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πληρέστερες οδηγός διασκέδασης θεσσαλονίκης

Info

Λευκός Πύργος
Σάββατο 7 Μαΐου
10 πμ – 5 μμ
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Ζαν Πωλ Γκωτιέ: O μόδιστρος των πιο εκκεντρικών διασήμων γυναικών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως