Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λιωμένη παρμεζάνα

Πεντανόστιμες πατάτες φούρνου με λιωμένη παρμεζάνα

Το γρήγορο και εύγευστο πιάτο που όλοι αγαπάμε με απλά και καθημερινά υλικά, που πάντα βρίσκονται στην κουζίνας μας.
 
Υλικά
• 9-10 μικρές πατάτες φούρνου
• 3-4 κουταλιές της σούπας με τριμμένη παρμεζάνα
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε τις πατάτες να βράσουν μέσα σε αυτή για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε το νερό και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν. Στη συνέχεια,  κόψτε τις πατάτες στα τέσσερα και αλείψτε τες με λάδι, σκόρδο σκόνη, με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τες καλά, μαζί και με την παρμεζάνα, και μετά, τοποθετείστε  σε ένα ταψί, το οποίο έχετε περάσει με λίγο λάδι. Αφήστε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο, προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι, πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό. 
 
Καλη σας όρεξη!
 
 
 
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε