Πεζοδρόμιση της Τσιμισκή

Απόψεις Κριτικές

Η Λεωφόρος Νίκης παραδόθηκε στου ποδηλάτες. Η Τσιμισκή με πρόταση του δημάρχου θα παραδοθεί στους πεζούς. Και ο μέσος αγανακτισμένος μοτοσικλετιστής κλωτσάει έναν ποδηλάτη στην παραλιακή, την ώρα που 120 άτομα κάνουν πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Καμάρα.

Αποτέλεσμα; Άλλο ένα απόγευμα γεμάτο ένταση, μποτιλιάρισμα και καυσαέρια.

Η πόλη μας, σύμφωνα με έρευνα, έχει 263 μέρες τον χρόνο ρύπους πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως τους ζεστούς μήνες όλοι υποφέρουμε από τα μάτια μας. Το κολλύριο έγινε απαραίτητο αξεσουάρ.

Προσωπικά έχω οικολογική σκέψη. Όπως όλοι μας θέλω να πιστεύω. Θα μου άρεσε πολύ να ζω σε μια πόλη με πράσινο, χωρίς πολλά αυτοκίνητα, καυσαέριο και σκουπίδια. Να μπορώ να κυκλοφορώ άνετα σε πεζοδρόμους.

Το να προτείνει όμως ο δήμαρχος πεζοδρόμηση της Τσιμισκή, χωρίς περαιτέρω μελέτη για το απίστευτο κυκλοφοριακό που θα δημιουργηθεί και την υποβάθμιση των δρόμων όπου θα διοχετευτεί περισσότερη κίνηση, το θεωρώ τραγικό.

Αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι μία ουσιαστική μελέτη για όλα τα θέματα, κυκλοφοριακό, πράσινο, πεζοδρομήσεις, σκουπίδια. Οι προτάσεις, πιστεύω, είναι πολύ σημαντικό να συζητηθούν με τους κατοίκους των περιοχών που θα αφορούν, οι οποίοι σίγουρα ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα της γειτονιάς τους, και αφού συμφωνηθούν από όλους να προχωρήσουν στο στάδιο της εφαρμογής.

Οι άλογες επεμβάσεις συνήθως επιβαρύνουν το πρόβλημα αντί να το λύνουν. Όπως έγινε στην γειτονιά μου. Θεώρησε ο τότε δήμαρχος ότι μια νησίδα με δέντρα στην Ολυμπιάδος θα ομόρφυνε τον δρόμο. Στην αρχή του δρόμου υπάρχει σταθμός πυροσβεστικής. Δύο νοσοκομεία επίσης βρίσκονται πολύ κοντά στην αρχή της. Πυροσβεστικά και ασθενοφόρα δεν μπορούν να περάσουν, αν υπάρχει κίνηση στον δρόμο, γιατί δεν υπάρχει χώρος να παραμερίσουν τα αυτοκίνητα. Απλά ακολουθούν την κίνηση όσο και να βιάζονται με τις σειρήνες τους να ουρλιάζουν. Δεν μπορώ να πω όμως, θα έχουμε όμορφα δέντρα όταν αυτά μεγαλώσουν.

Έλσα Παπαγιαννοπούλου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως