Θέατρο Δάσους

Θέατρο Δάσους

Το Θέατρο Δάσους είναι η πιο εμβληματική ανοιχτή σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, χτισμένο στην πλαγιά του Κέδρινου Λόφου (Σέιχ Σου), με θέα σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι της. Λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976 και αποτελεί τόπο συνάντησης των Θεσσαλονικέων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Με πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι, που περιλαμβάνουν παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλίες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, αποτελεί ζωντανό τόπο ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού και πόλο έλξης κοινού και καλλιτεχνών, τόσο από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες όσο και από ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Το Θέατρο Δάσους έχει χωρητικότητα 3.894 θέσεων και είναι προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες. Ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο θεατρικό οργανισμό στη χώρα μας.

 

Πως θα πάτε στο Θέατρο Δάσους

Πρόσβαση με λεωφορείο:

Το Θέατρο Δάσους είναι προσβάσιμο με την αστική συγκοινωνία και συγκεκριμένα με τη Γραμμή 24 του ΟΑΣΘ που ξεκινά από την “Πλατεία Ελευθερίας” και τερματίζει στο Θέατρο Δάσους και συγκεκριμένα στη στάση “Χίλια Δένδρα”.

Πρόσβαση με αυτοκίνητο:

Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο σας, από την Περιφερειακή, από τις 40 εκκλησιές και από την Άνω Πόλη. Υπάρχει παντού δωρεάν παρκινγκ

Επιστροφή από το Θέατρο Δάσους :

Εάν έχετε πάει με το αυτοκίνητο σας στο τέλος της παράστασης θα πρέπει να κάνετε λίγα λεπτά υπομονή γιατί μπλοκάρουν οι δρόμοι. Εάν πήγατε με λεωφορείο ξεχάστε το, θα πρέπει να επιστρέψετε με ταξί ή με τα πόδια. Η επιστροφή με τα πόδια είναι μια πολύ όμορφη βόλτα τα καλοκαιρινά βράδια, μια και είναι κατηφόρα και ο χρόνος που θα κάνετε για να φθάσετε περπατώντας μέχρι την Αγίου Δημητρίου – πανεπιστήμιο δεν είναι παραπάνω από 15-20 λεπτά

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως