Οι τιμές για οβελία (αρνί - κατσίκι) Πάσχα

Πλαφόν στην τιμή του οβελία ζητούν οι κρεοπώλες

Καθώς οι αγορές για το Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζουν, τα κρεοπωλεία της χώρας ζητούν πλαφόν στην τιμή για να μπορέσουν να πουλήσουν. Φανερά μειωμένες είναι οι πωλήσεις τους μέχρι στιγμής, σε σχέση με το περσινό Πάσχα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Χρήστος Τσομπάνος αναφέρει σχετικά:

«Φέτος η τιμή των αμνοεριφίων έχει αυξηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, η τιμή του αρνιού εκτιμά ότι θα κινηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στα 14 ευρώ το κιλό και του κατσικιού στα 15 ευρώ το κιλό. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε τις τιμές. Οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ πώς θα αγοράσουν αρνί για το Πάσχα; Πέρυσι πωλούσαμε 6,5-7,5 ευρώ το κιλό και φέτος 7,5-8,5 ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος των σφακτικών (1,5 ευρώ), το αρνί φεύγει από εμάς γύρω στα 10 ευρώ και καταλήγει να διατίθεται στη λιανική έναντι 14-15 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι πάντα οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής, εδώ κι ένα μήνα αγοράζουν αρνιά και τα βάζουν στον καταψύκτη τους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών από την πλευρά της με επιστολή που έστειλε στην κυβέρνηση ζητάει μειώσεις στη λιανική πώληση,

«Οι ανατιμήσεις έχουν καταστήσει δυσλειτουργική την αγορά και την οικονομία προβληματική με ανεπιθύμητες προεκτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά και ο κλάδος των Κρεοπωλών. Για αυτό τον λόγο αιτούμεθα να τεθεί ένα όριο στη μέγιστη τιμή προκειμένου να εξασφαλίσουμε το συμφέρον του καταναλωτή και να αποφευχθεί η υποβάθμιση και οικονομική τελμάτωση όχι μόνο του κλάδου μας αλλά και του χώρου του κρέατος γενικότερα»

Διαβάστε επίσης:

«Αλμυρό» το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού- Πόσο αναμένεται να φθάσουν οι τιμές στα πατροπαράδοτα εδέσματα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως