Αβραμίδου Μάρθα, Αθανασίου Γιώργος, Αμπελίδη Ελευθερία, Βαλασίδου Κωνσταντίνα, Δεμιρτζόγλου Ανατολή, Κουμούρη Χριστίνα, Μάρδαλη Μιχαέλα, Μαστροπάντσου Γαβριέλα, Μητρούλης Ηλίας, Νάνου Χαρίκλεια, Ντόκο Βαγγέλης, Παντζούρη Αγγελική, Παρχαρίδου Κυριακή, Τάχου Αρετή, Τσέκου Βασιλική, Τσουνίδου Ελένη, Χατζηιωάννου Σταυρούλα, Ψύλλας Γιώργος

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»

Μία θεατρική παράσταση από το Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη το Σάββατο 21 Μαΐου 2022
στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου. Σκηνοθεσία: Ελευθερία Τέτουλα, Μάρω Αργυρίου. Είναι μία θεατρική παράσταση των σπουδαστών του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης.

Σκηνοθετικό σημείωμα Ελευθερίας Τέτουλα

Πολλοί λένε ότι η υποκριτική είναι πάνω απ’ όλα ταλέντο και εν μέρει έχουν δίκιο. Όμως μετά από είκοσι χρόνια στο θέατρο πιστεύω πως πιο σημαντικά είναι η γνώση, η μέθοδος, η σκληρή δουλειά, η πίστη ότι θα τα καταφέρεις, και πάνω απ’ όλα η θέληση να προσφέρεις με την τέχνη σου στους Άλλους, στην κοινωνία, στον Άνθρωπο.

Για μένα αυτός είναι ο ρόλος των δασκάλων και των σκηνοθετών. Να εμπνεύσουν στους σπουδαστές τους και στους ηθοποιούς τους αυτή τη φιλοσοφία, αυτό το όραμα. Με αυτή τη λογική ήρθα να διδάξω θέατρο στο Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης και αν έστω και λίγο τα κατάφερα αυτό θα με κάνει ευτυχισμένη! Συνταξιδιώτες μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι, σας ευχαριστώ!

Σημείωμα διευθυντή Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης κ. Αντωνίου Καταβέλου

Η κατάρτιση που προσφέρει το Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης, φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό μοχλό της δημιουργικής συμμετοχής των σπουδαστών/τριών πολλών ειδικοτήτων, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό πεδίο. Σήμερα ειδικά ο λόγος της, είναι σημαντικός για την εμπλουτιστική συμβίωση των ανθρώπων.

Ο εκπαιδευτικός-καλλιτέχνης παράλληλα, είναι αυτός που θα διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση και θα ευαισθητοποιήσει τους σπουδαστές του στις ποιότητες του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τα διαφορετικά συστήματα αξιών και επικοινωνίας των ανθρώπων. Οι σπουδαστές μας με την σειρά τους, μέσα από το θέατρο και όλες τις τέχνες, θα προσεγγίσουν βιωματικά το κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να αποκοπούν από το ηθικό πεδίο. Έτσι θα εμβαθύνουν στην ζωή τους με αισθητική απόλαυση και διαλογική ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Μη σταματώντας να καλλιεργούμαστε, να καταρτιζόμαστε και να σκεφτόμαστε συνεκτικά, ας στοιχηματίσουμε υπέρ του ανθρώπινου στοχασμού, ως το μέσον μέσα από το οποίο, θα ανασύρουν οι άνθρωποι, λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα τους.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές/τριες

Αβραμίδου Μάρθα, Αθανασίου Γιώργος, Αμπελίδη Ελευθερία, Βαλασίδου Κωνσταντίνα, Δεμιρτζόγλου Ανατολή, Κουμούρη Χριστίνα, Μάρδαλη Μιχαέλα, Μαστροπάντσου Γαβριέλα, Μητρούλης Ηλίας, Νάνου Χαρίκλεια, Ντόκο Βαγγέλης, Παντζούρη Αγγελική, Παρχαρίδου Κυριακή, Τάχου Αρετή, Τσέκου Βασιλική, Τσουνίδου Ελένη, Χατζηιωάννου Σταυρούλα, Ψύλλας Γιώργος

► Info

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»
Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις 21:00
Αμφιθέατρο Ολυμπιακού Μουσείου (Αγ. Δημητρίου κ΄ 3ης Σεπτεμβρίου)
θεατρική παράσταση των σπουδαστών του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης.
Ειδικότητα: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Δ΄ Εξάμηνο
Με ελεύθερη είσοδο

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Η παράσταση διενεργείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας και τη στήριξη του Ολυμπιακού Μουσείου

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως