Ένα μπολ και δύο ποτήρια με λευκή σαγκρια

Πώς να Φτιάξω Λευκή Σαγκρία, Σπιτική συνταγή

Λευκή Σαγκρία: Η Νέα Μανία που Ξετρελαίνει τον Κόσμο!

Μια εύκολη σπιτική συνταγή για λευκή σαγκρία που θα ξετρελάνει όποιον τη δοκιμάσει και νόστιμες παραλλαγές μαζί με ιστορικές λεπτομέρειες

Η σαγκρία, με τις ρίζες της στην Ισπανία, αποτελεί ένα δροσιστικό και γευστικό ποτό ιδανικό για ζεστές ημέρες και χαλαρές στιγμές με φίλους. Παραδοσιακά φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, όμως η λευκή εκδοχή της κερδίζει ολοένα και περισσότερους λάτρεις ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Μια εύκολη σπιτική συνταγή για λευκή σαγκρία

Ας δούμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για λευκή σαγκρία, μαζί με νόστιμες παραλλαγές:

Υλικά (για 1 κανάτα):
1 μπουκάλι (750ml) λευκό κρασί Sauvignon Blanc ή Pinot Grigio
1/2 φλιτζάνι σόδα ή ανθρακούχο νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι σιρόπι απλού ή αρωματισμένου (π.χ. βανίλιας, ρόδινο)
1 μήλο, κομμένο σε φέτες
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φράουλες, κομμένες στη μέση
Παγάκια

Προαιρετικά:
Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για γαρνιτούρα
Φέτες από άλλα φρούτα (π.χ. πεπόνι, ροδάκινο, μάνγκο)

Λευκή σαγκρία – προετοιμασία

  • Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε το λευκό κρασί, τη σόδα, το χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα φρούτα και ανακατέψτε απαλά.
  • Γεμίστε την κανάτα με πάγο και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ιδανικά για 1-2 ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Πριν το σερβίρετε, προσθέστε φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για γαρνιτούρα.

Παραλλαγές:

  • Αντί για σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό ή τόνικ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως μούρα, ανανά ή σταφύλια.
  • Για μια πιο γλυκιά σαγκρία, προσθέστε περισσότερο σιρόπι ή λίγο μέλι.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό λεμονιού με χυμό πορτοκαλιού ή λάιμ.
  • Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε λίγο τζίντζερ τριμμένο ή λίγο πιπέρι καγιέν.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ, μπορείτε να βάλετε λίγο μπράντι, ρούμι ή βότκα.

Ιστορικά στοιχεία:

Η σαγκρία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, με τις ρίζες της να εντοπίζονται στην Ισπανία. Αρχικά, φτιαχνόταν με κόκκινο κρασί, φρούτα και μπαχαρικά, και αποτελούσε ένα δημοφιλές ποτό στους αγρότες και εργάτες. Σιγά σιγά, η σαγκρία εξελίχθηκε και υιοθετήθηκε από όλες τις κοινωνικές τάξεις, καθιστώντας ένα αγαπημένο ποτό για κοινωνικές εκδηλώσεις και γιορτές.

Φωτογραφία Depositphotos

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε