Προγράμματα Science -Technology – Engineering – Arts & Mathematics

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.), θα πραγματοποιήσει προγράμματα Science -Technology – Engineering – Arts & Mathematics (S.T.E.A.M.), τα οποία αποτελούν σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τις έξυπνες πόλεις, θα συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στο τέλος θα κατασκευάσουν με αυθεντικό εξοπλισμό “LEGO WeDo2” ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Με τα S.T.E.Α.M. επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση.

Επιπλέον, παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τις τέχνες και την τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συνολικά δεκαπέντε (15) εκπαιδεύσεις σε πεντακόσιους συνολικά μαθητές (500) από δεκαπέντε (15) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.

Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με έως 40 μαθητές, τετάρτης, πέμπτης ή έκτης τάξης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ημέρες και ώρες επιλογής του προγράμματος αναγράφονται παρακάτω:

Τηλέφωνο επικοινωνίας 231331-8661 (-3)


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως