Site icon Cityportal.gr

Πρύτανης ΑΠΘ για τις ζημιές στο Βιολογικό: Η κοινωνία καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες μειοψηφιών

Πρύτανης ΑΠΘ-Νικόλαος Παπαϊωάννου

«Ομόφωνα η κοινωνία καταδικάζει τις περιθωριακές, εγκληματικές ενέργειες πολύ μικρών μειοψηφιών που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στους πρωτοφανείς βανδαλισμούς και τις φθορές που προκάλεσαν 60-70 άγνωστοι στον υπό ανακαίνιση χώρο του Βιολογικού που επί 34 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ, «πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, ενώ σε κάθε περίπτωση η καταστροφή της δημόσιας υπηρεσίας με τέτοιο μένος είναι κάτι που μας ξεπερνάει όλους».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, ο πρύτανης τόνισε: «Κανείς δεν θέλει να βλέπει αστυνομία στο λίκνο της Δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ζωής αστυνομία, όμως όταν υπάρχει πρόβλημα, οι δυνάμεις του κράτους θα πρέπει να παρέμβουν».

Στο μεταξύ, χθες (9/5) έγινε η αποτίμηση των ζημιών από την τεχνική υπηρεσία, ενώ σήμερα αρχίζουν οι εργασίες στον υπό ανακαίνιση χώρο του Βιολογικού, με την απομάκρυνση των μπάζων. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το χτίσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ με την Huawei Technologies SA

Exit mobile version