Site icon Cityportal.gr

Ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Olympic Day Run (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

5ο Olympic Day Run

Ρεκόρ σημείωσαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο 5ο Olympic Day Run που αναμένεται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 29 Μαΐου 2022, ξεπερνώντας μέχρι στιγμής τις 4.500 συμμετοχές, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, μία των 10 χιλιομέτρων, μία των 5 χιλιομέτρων και μία του 1,5 χιλιόμετρου.

Παράλληλα, την διοργάνωση θα πλαισιώσουν και περίπου 400 εθελοντές που θα ενταχθούν στις ομάδες ασφαλείας, ενώ περίπου ισάριθμοι θα είναι και οι εθελοντές που θα ασχοληθούν με τους υπόλοιπους τομείς της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης (19/05) το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, καθώς και η ομάδα Handball ΑΕΣΧ Πυλαίας η οποία στέφθηκε προσφάτως κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο κ. Ζέρβας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε όλους τους παρισταμένους σημείωσε ότι το 5ο Olympic Day Run είναι ένας αγώνας «που γίνεται θεσμός για την πόλη μας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μη ξεχνάτε ότι ο αντίστοιχος αγώνας γίνεται σε 200 χώρες του κόσμου και για τη χώρα μας γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουμε απλά έναν ακόμα αγώνα δρόμου, αλλά ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός που φέρει το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων», προσθέτοντας πως «θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη μας, οι οποίες αφήνουν ένα αποτύπωμα και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα «αισιόδοξος» διότι οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι το αθλητικό αυτό γεγονός αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα με τον οποίον συνδέεται στενά λόγω της ονομαστικής και της γενέθλιας εορτής του.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατουλίδου, σημείωσε ότι «το 5ο Olympic Day Run, έχει μπει στη ρώτα του θεσμού». «Ως Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης αλλά και ως πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να μη βρούμε τρόπο να στηρίξουμε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου».

«Στις 29 Μαίου, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, αδελφωμένοι θα τερματίσουμε. Δε χρειάζεται να τρέχουμε μόνο, όποιος δε μπορεί να τρέξει περπατάει. Γιατί είναι η πολύ μεγάλη ανάγκη του να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον. Κάποια στιγμή η πανδημία μας έβγαλε έξω και είδαμε ότι είναι πολλοί οι αθλητές. Τελικά ναι, αυτό έχει παρασύρει όλους ώστε να είμαστε πολύ πιο οργανωμένοι στον τρόπο με τον οποίον συμμετέχουμε», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά της, η Ουδατζή Κυριακή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και μια εκ των θεμελιωτών της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αποκάλυψε ότι φέτος η διοργάνωση αναμένεται να βγει εκτός των τειχών της πόλης και να επισκεφθεί τον συμβολικό τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Ολυμπία. «19 Ιουνίου σας καλούμε όλους να τρέξουμε μαζί εκεί όπου γεννήθηκε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα στο 1ο Olympic Day Run – Ancient Olympia».

Το ενδιαφέρον έκλεψε και ο 6χρονος Εμμανουήλ Κουτσάκης, ο οποίος θα είναι ambassador στον αγώνα του 1,5 χιλιομέτρου:

Ο αγώνας αναμένεται να έχει δυο διαδρομές, μία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής και μία τα Δικαστήρια. Λόγω του αθλητικού event κλειστή αναμένεται να είναι η Μεγάλου Αλεξάνδρου από τις 16:00 μέχρι στις 00:00, ενώ Τσιμισκή και Λεωφόρος Νίκης θα κλείσουν από τις 16:30 έως τις 22:00.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, οι εγγραφές έκλεισαν, ωστόσο λόγω του αυξημένου συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος αναμένεται να ανοίξουν και πάλι για μία ημέρα την Κυριακή (22/05) για περίπου 500 με 1.000 συμμετοχές.

Διαβάστε σχετικά:

Το 5ο OLYMPIC DAYRUN GREECE «τρέχει» με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

Exit mobile version