Ριγκατόνι με ρίγανη και ντοματίνια από τον Γιάννη Χαλκίδη!

Ριγκατόνι με ρίγανη και ντοματίνια από τον Γιάννη Χαλκίδη!

Τα ριγκατόνι με την ιδιαίτερη υφή τους αναδεικνύουν από την πιο απλή μέχρι και την πιο εκλεπτυσμένη σάλτσα που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. 
 
Στο κοίλο εσωτερικό τους, μπορούν να φυλακίσουν τη σάλτσα και να κάνουν την κάθε μπουκιά ακόμα πιο πλούσια στο στόμα. 
 
Συστατικά
 
400 γρ. Ριγκατόνι
12 τμχ. Ντοματίνια
4 κλων. Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό
 
Σάλτσα
2 τμχ. Κρόκοι αυγού
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Παρμεζάνα
1/4 κ.γ. Λάδι τρούφας 
 
Προετοιμασία σάλτσας
 
Αρχικά, σε ένα βαθύ μπολ, σπάμε τους κρόκους από τα αυγά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι.
Μέσα σ’ αυτό το μπολ θα ρίξουμε τα ζυμαρικά μας μόλις βράσουν, για να κάνουμε τη σάλτσα μας. Οι κρόκοι θα ψηθούν από τη θερμοκρασία των ζυμαρικών.
 
Βράσιμο ζυμαρικών
 
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για να βράσουμε τα ριγκατόνι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, βάζουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
Βράζουμε για 9 λεπτά.
 
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε το νερό τους και όσο είναι ακόμα ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα πολύ καλά για να μην κόψει η σάλτσα και ψηθούν οι κρόκοι χώρια. Θέλουμε να έχουμε μια απαλή σάλτσα με κρεμώδη υφή.
 
Για τα ντοματίνια
 
Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια μας στη μέση. Παίρνουμε ένα τηγανάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σωτάρουμε ελαφρώς για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
Αλατοπιπερώνουμε κατ’ επιλογήν και ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη. Εάν θέλουμε επιπλέον άρωμα στη συνταγή, εγώ προσέθεσα ελάχιστο λάδι τρούφας το οποίο ταιριάζει άψογα με τη συνταγή.
 
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και σερβίρουμε.
 
Καλή σας όρεξη!!
 
Πηγή: giannischalkidis.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε