Site icon Cityportal.gr

Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα και Grand Marnier

Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα και Grand Marnier
Μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στο υπέροχο σουφλέ σοκολάτας με Grant marnier:
 
Συστατικά
 
    4 αυγά
    4 κουταλιές της σούπας Grand Marnier
    130 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    45 γρ αλεύρι μαλακό
    90 γρ βούτυρο
    120 γρ κουβερτούρα  χοντροκομμένη
    80 γρ σταγόνες κουβερτούρας 
 
 
Εκτέλεση
 
Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά και το Grand Marnier και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) μέσα στα παραπάνω υλικά και ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υλικά μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Σερβίρουμε σε φορμάκια κατά προτίμηση βουτυρωμένα γεμίζοντας  με 80 γρ ανά φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά τις φόρμες να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε το ζεστό σουφλέ σε πιάτο της αρεσκείας μας.
Περιχύνουμε στην επιφάνεια ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και συνοδεύουμε προαιρετικά με παγωτό
Exit mobile version