Σούπα κάστανο. Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι

Σούπα κάστανο. Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι

Σούπα κάστανο. Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι
 
Υλικά
 
    250 γρ. πατάτες καθαρισμένες
    75 γρ. βούτυρο
    60 γρ.ελαιόλαδο
    200 γρ. λευκό κρασί
    50 γρ. μπέικον
    200 γρ. πράσα, καθαρισμένα
    600 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
    200 γρ. κρεμμύδι ξερό
    150 ml κρέμα γάλακτος
    αλάτι, πιπέρι
    1-2 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ Γιώτης
    ​1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
 
Διαδικασία
 
Σοτάρετε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
 
Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε. Περνάτε το μείγμα από τη σίτα και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ  σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε.
 
Μυστικό: Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτετε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλετε πιο αραιή, προσθέτετε λίγο νερό.
 
Πηγή gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε