«The Loser» | Θέατρο Αυλαία

Θέατρο – Παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «The Loser» στο Θέατρο Αυλαία


Για το πρώτο της εγχείρημα στο Γιουγκοσλαβικό Δραματικό Θέατρο, η Nataša Radulović επέλεξε την ιστορία τριών νεαρών ανδρών που ζουν και αναπνέουν μέσα από την τέχνη, σε σημείο που τελικά να χάνουν την επαφή με τον εαυτό τους.

Στο “Gubitnic” (The Loser), η Radulović συνδυάζει το έργο των Pushkin, Mozart και Salieri με το “The Loser” του Thomas Bernhard, ένα μυθιστόρημα που αφορά σε τρεις νεαρούς πιανίστες, οι οποίοι φιλοδοξούν να γίνουν οι επόμενοι Mozart.

Το έργο

Αυτοί οι τρεις νεαροί πιανίστες, ο Glenn Gould (Teodor Vinčić) Wertheimer (Joakim Tasić) και ο Noah (Stojša Oljačić) αντιπροσωπεύουν τρία αρχέτυπα καλλιτεχνών, αν και είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

Ο πρώτος είναι σκληρά εργαζόμενος αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει ιδιοφυΐα, και ως εκ τούτου αποφασίζει να σταματήσει να παίζει εντελώς, ο δεύτερος είναι πιο ταλαντούχος, αλλά δεν ανήκει στους ιδιοφυείς, κάτι που τον οδηγεί σε μια περιδίνηση τρέλας. Τέλος, υπάρχει και ο τρίτος, ο πραγματικά ιδιοφυής, ο οποίος επιμένει στη σκληρή δουλειά, καταφέρνοντας να γίνει αρκετά διάσημος.

Το έργο των καλλιτεχνών αποδίδεται ως ένας χορός γεμάτος ζωντάνια, ο οποίος αλλάζει σταδιακά και οδηγείται σε μορφή επίπονων ασκήσεων. Η παράσταση τελειώνει με τους Wertheimer, Glenn και Noah να διευθύνουν το κοινό μαζί. Αυτή η χορευτική σκηνή δένει όμορφα την ιστορία και βάζει κι ένα ποιητικό ερωτηματικό στην ιστορία της τοξικής ζήλιας και της αναζήτησης της τελειότητας.


Δημήτρια 2023 | Πρόγραμμα


Thomas Bernhard
Alexander Sergeyevich Pushkin
Yugoslav Drama Theatre

Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στην Ελληνική Γλώσσα

Ταυτότητα παράστασης

Δραματουργία και σκηνοθεσία: Nataša Radulović
Σκηνογραφία: Jasmina Holbus
Κοστούμια: Marija Marković Milojev
Σύνθεση: Ana Krstajić
Χορογραφία:Marta Bjelica
Ειδικός ομιλίας: Biljana Todorović
Μετάφραση: Zlatko Krasni / Ivan S. Šajković

Παίζουν:
Γκλέν Γκούλντ: TEODOR VINČIĆ
Βέρτχαίμερ: JOAKIM TASIĆ
Νόα: STOJŠA OLJAČIĆ
Μέρι/ Μότσαρτ: LENKA PETROVIĆ

Οργάνωση: Ana Matić
Διεύθυνση σκηνής & υποβολέας: Daša Velimirović
Φώτα: Dragan Arsenić
Ήχος: Kosta Petrović
Κάτοχος των δικαιωμάτων της παράστασης «The loser» του Thomas Bernhard: Suhrkamp Verlag AG
Φωτογραφία: Nebojša Babić

► Info

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Αυλαία
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό Εισιτήριο: 15 €
ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Άνω των 65: 12 €
Προπώληση: viva.gr


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Αναρωτιέσαι τι να κάνεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Ενημερωθείτε για τα πάντα! ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως