Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής»

Φέτος συμπληρώνονται 108 χρόνια από την αποφράδα χρονολογία 1915 που συντελέστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, κατά την οποία 1.500.000 αθώες ψυχές εξολοθρεύτηκαν διότι έκαναν το λάθος να γεννηθούν Αρμένιοι! Το ίδιο λάθος έκαναν και οι αδελφοί μας Έλληνες του Πόντου που μετά από λίγα χρόνια χάσαμε 500.000 εξίσου αθώες ψυχές, από τους ίδιους σφαγείς.

Στο πλαίσιo αυτού του γεγονότος, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Α.Θ.), αποφάσισε να διοργανώσει ποδηλατοπορεία, με ελεύθερη συμμετοχή, και με σύνθημα : «Κάθε πεταλιά, φόρος τιμής». Η Ένωση Αρμενίων Αθλητών, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για όποιον θέλει να συμμετάσχει. Όπως χαρακτηριστικά γράφουν:


Προσκαλούμε λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή την ποδηλατοπορεία.


Η ποδηλατοπορεία, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, και έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, με ώρα εκκίνησης την 17:00 μ.μ. με σημείο αφετηρίας την Αρμένικη Εκκλησία της πόλης μας (Διαλέτη και Τσιμισκή) με διαδρομή των οδών Τσιμισκή – Πολυτεχνείου- Σαλαμίνος – Λεωφ. Νίκης – N. Γερμανού- πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και με τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ηλεκτρονικά (για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο) μόνο στο email: info@bikeitrentals.com (με έκπτωση 30% στον τιμοκατάλογο: με επισήμανση για την αρμένικη ποδηλατοπορεία)


  • ΟΛΑ όσα γίνονται Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως