Εικονογράφηση με δύο χέρια που πλησιάζουν να αγγιχτούν μέσα σε κύκλο, περιτριγυρισμένο από σκίτσα διάσημων μνημείων του κόσμου, για την παράσταση Το Γαϊτανάκι

Το Γαϊτανάκι της Ζωρζ Σαρή | Θέατρο Βρετάνια

Μια τρυφερή ιστορία για την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη, από τους δημιουργούς του Θησαυρού της Βαγίας και των Στενών Παπουτσιών

Η Αθανασία Καλογιάννη και το Kids Theater φέρνουν στο Θέατρο Βρετάνια στην Αθήνα την παιδική παράσταση «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή, από τον Οκτώβριο έως και το Πάσχα, κάθε Κυριακή στις 12:00.


CityPortal | Highlights

  • Τι: Το Γαϊτανάκι, της Ζωρζ Σαρή
  • Πού: Θέατρο Βρετάνια, Αθήνα
  • Πότε: Κάθε Κυριακή, από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα, 12:00
  • Είσοδος: 12€
  • Για: Παιδιά και ενήλικες

👉 Δείτε όλες τις πληροφορίες στο Info


Το Γαϊτανάκι | Θέατρο Βρετάνια

Η Αθανασία Καλογιάννη και το Kids Theater, μετά τις επιτυχημένες θεατρικές μεταφορές των έργων της Ζωρζ Σαρή «Ο Θησαυρός της Βαγίας» και «Τα Στενά Παπούτσια», επιστρέφουν με ένα ακόμη έργο της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. «Το Γαϊτανάκι» είναι μια τρυφερή και διαχρονική ιστορία για έναν κόσμο όπου, παρά τις διαφορές των ανθρώπων, υπάρχει πάντα χώρος για την αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο κυρ Νικόλας ο Γαρίφαλος, ένας πολύ ηλικιωμένος και σοφός άνθρωπος που ζει μόνος σε ένα μικρό σπίτι και έχει διαβάσει τα βιβλία όλου του κόσμου. Ένα παιδικό τραγούδι γίνεται η αφορμή για να γεννηθεί μέσα του μια μεγάλη ιδέα, ότι αν οι άνθρωποι ενώσουν τα χέρια τους, μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο όμορφο. Έτσι ξεκινά ένα γαϊτανάκι ανθρώπων, συναισθημάτων, ονείρων και ελπίδας, που θυμίζει πως όσα μας ενώνουν είναι τελικά πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Η Ζωρζ Σαρή (1923-2012) υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, με έργα γεμάτα ανθρωπιά, ευαισθησία και χιούμορ, που αγαπήθηκαν από γενιές αναγνωστών. Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί το έργο με σύγχρονη θεατρική ματιά, έντονα χρώματα, ζωντανό ρυθμό και διαδραστικά στοιχεία, ενώ τη θεατρική διασκευή υπογράφει ο Γιάννης Παναγόπουλος, μεταφέροντας στη σκηνή τη μαγεία του κόσμου της Ζωρζ Σαρή.

► Info

Το Γαϊτανάκι
Παιδική παράσταση
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Παναγόπουλος
Παραγωγή: Kids Theater
Χώρος: Θέατρο Βρετάνια, Αθήνα
Πρόγραμμα: Κάθε Κυριακή, από τον Οκτώβριο έως το Πάσχα, 12:00
Επίσης: Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, κατόπιν κράτησης
Είσοδος: Γενική 12€
Κρατήσεις σχολικών παραστάσεων, πληροφορίες: 210 6616877 ή 6934 146156
Email: info@kidstheater.gr

Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής.

 

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε