κρέας με μελιτζάνα σε πήλινο

To γεντί: Στην κορυφή της πόλης, γεμάτο με νόστιμες αναμνήσεις

Όταν το Γεντί άνοιξε τις πόρτες του πριν 30 χρόνια ίσως ο ιδιοκτήτης του, ο Γιώργος δεν φανταζόταν πως το ουζερί του θα γίνει τόσο γνωστό και αγαπημένο.

Πάμε λίγο πίσω στο χρόνο, στο 1935 όπου αρχίζει η ιστορία αυτού του οικήματος στο οποίο στεγάζεται το Γεντί. Ένας πρατήριο άρτου που έγινε μπακάλικο και μάλιστα από τα διασημότερα της εποχής, και έπειτα το 1992, έγινε το πανέμορφο μεζεδοπωλείο που γνωρίζουμε όλοι.

Λένε για το Γεντί πως αν η ταβέρνα ήταν σχολείο, το Γεντί θα ήταν το Πανεπιστήμιο…

εξωτερικός χώρος

Από τα πιο αγαπημένα ουζερί της πόλης

Από την αρχή του, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και άρχισε να το προτιμά συχνά. Σύντομα προστέθηκαν φοιτητές, νεαρόκοσμος, οικογένειες και πολλοί τουρίστες που το ανακάλυψαν και το τιμούσαν σε κάθε επίσκεψή τους στην πόλη! Και όχι μόνο. Το Γεντί γέμισε από ανθρώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, πρυτάνεις, καθηγητές Πανεπιστημίου, γιατρούς, δικηγόρους κ.α.

εξωτερικός χώρος

Από το Γεντί, πέρασε ο Θανάσης Βέγγος, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Στάθης Ψάλτης, αλλά και ηθοποιοί, τραγουδιστές, διάσημοι τενόροι παγκοσμίου φήμης, και άλλοι! Κυριολεκτικά σημείο συνάντησης για όλο τον κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλους τους επισκέπτες της πόλης.

κοτόπουλο αλα κρεμ

Ένα μενού τόσο λαχταριστό που δύσκολα το ξεχνάς

Η κουζίνα είναι κατά βάση παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή, με μερικές  μοντέρνες πινελιές στις συνταγές και απευθύνεται σε όλους που θέλουν να γευτούν αυθεντικές γεύσεις με μια μικρή επιρροή από την ανατολή!

πατατοσαλάτα

Εδώ θα βρεις καθημερινά φαγητά αλλά και πιο ιδιαίτερα, πολλά μοντέρνα μεζεδάκια, φρέσκα ψάρια, όσπρια, λαδερά, και ντόπια κρέατα.

μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα

Ας σου δώσουμε μερικά παραδείγματα – τι να πούμε για το Σπέσιαλ Γεντί, μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα, μελιτζάνα, φέτα τυρί και ντομάτα, σερβιρισμένα στο πήλινο; Ή ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη νοστιμιά του σταμνάτου αγριογούρουνου με φρούτα του δάσους; Kαι για την ιστορία ας σου αναφέρουμε μερικά ακόμη: Τσιγαριαστό αρνάκι, οσομπούκο, παστουρμά μπουρέκ, βουβάλι χουνκιάρ (κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνα), καπνιστή μπριζόλα.

κρέας με πατάτες φούρνουμπριζόλα με τηγανιτές πατάτες

Nα σου πούμε δε, πως εδώ θα βρεις και τις νοστιμιές της Ελλάδας μας από τη μεγάλη ποικιλία τυριών Λήμνου, Μετσόβου, Ημαθίας, Καστοριάς, απάκι Κρήτης και παστουρμά Δράμας, σουτζούκι Καισαρείας και πολλά, πολλά ακόμη!

σαλάτα

Όσο για τα ψαρικά του, τα προμηθεύεται από το Ιχθυοπωλείο Αφρόψαρο, ετοιμάζοντας λαχταριστές συνταγές.

ψητό ψάριχταποδάκιμυδοπίλαφοτραπέζι με φαγητά

Μην ξεχνάς, κάθε μέρα στο Γεντί είναι Γιορτή- αφού σχεδόν καθημερινά, η ζωντανή μουσική δίνει έναν άλλο παλμό- και το κέφι φουντώνει αμέσως, αρκεί να δώσετε λίγη προσοχή στους καλλιτέχνες και να τους ακούσετε! Γλέντια όπως παλιά, μόνο στο Γεντί!

Tip: Το Γεντί γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του με 30% έκπτωση! Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη το μεσημέρι λοιπόν έχετε έκπτωση 30% στο λογαριασμό του φαγητού σας!

τραπέζι εσωτερικού χώρου

 

Διεύθυνση: Παπαρέσκα 13, Επταπύργιο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 246495
Website
Facebook

 

Διαβάστε επίσης: Το Tάρτι: Ρίχνουμε άγκυρα στη γεύση, στο κέντρο της πόλης

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε