To μπουφάν της Χάρλεϋ | Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Η Ομάδα Ερασιτεχνών Θεάτρου «Μέθεξις» ολοκληρώνει το ταξίδι της παράστασης «To μπουφάν της Χάρλεϋ» του Β. Κατσικονούρη, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 20:15, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Μίκης Θεοδωράκης.

H παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2022 στην Αθήνα, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τιμήθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αρχαίας Κορίνθου με το βραβείο Α’ Καλυτερης Παράστασης, βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου και βραβείο Κουστουμιών. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2022 τιμήθηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ιεράπετρας με το βραβείο Μουσικής Επιμέλειας, βραβείο Προγράμματος και βραβείο Αφίσας.

H παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Αθηνών «Η Αγία Παρασκευή».

Λίγα λόγια για το έργο

Μια γυναίκα στο σημείο μηδέν αναστοχάζεται, άραγε τι, άραγε γιατί; Ίσως …κάτι αποκαλυφθεί σε λίγο στη σκηνή… Πάλι καλά, πάλι καλά!

Λίγα λόγια για την ομάδα

μέθεξη (η) {κ. μεθέξ-εως, -εις, -εων} 1. η συνάντηση, η συμμετοχή, που φθάνει μέχρι την ταύτιση σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο: η ~ τού καλλιτέχνη με το θείο

Για την Ομάδα Ερασιτεχνών Θεάτρου Μέθεξις, η θεατρική πράξη αφορά πάντα μια συνάντηση. Συνάντηση με τον άλλον στο διεσταλμένο χρόνο της μελέτης του ρόλου και, εκείνη την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον έσω εαυτό που βρίσκει ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα μύχια, ρίχνοντας φως στα καταχωνιασμένα και πολλές φορές άγνωστα της ψυχής. Κι ύστερα έρχεται η ομάδα, να συνδέσει και να συνδεθεί, να δώσει ρυθμό στις λέξεις, στα σώματα, στους εαυτούς, στα νοήματα με ένα και μοναδικό στόχο: το αυθεντικό. Την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την τελευταία και πιο σημαντική συνάντηση. Αυτή με το κοινό.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Βάλια Κωτσιγιάννη
Σχεδιασμός/κατασκευή σκηνικού: Κώστας Τζεμπελίκος
Mουσική επιμέλεια: Βάλια Κωτσιγιάννη, Ξένια Μπελέκου
Φωτογράφος αφίσας/παράστασης: Γιώργος Κασσαπίδης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Ελευθερία Κατουρτζίδου, Μαρία Φακάλου, Ξένια Μπελέκου. Στο ρόλο του Εύζωνα ο Γιώργος Πανέρης

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Βασίλης Κατσικονούρης έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Το Γάλα», «Καλιφόρνια Ντρίμιν», «Το Μπουφάν Της Χάρλεϋ», «Ο Μάκης», «Οι Αγνοούμενοι», «Καγκουρό» κ.ά., τα οποία έχουν παιχτεί στο Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Δημήτρης Χόρν, Στοά, Θ. Μεταξουργείο κ.ά., στην Κύπρο, καθώς και στην Πολωνία, τη Σερβία και τη Γερμανία.

Το 2011, το έργο του. Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου.
Έχει τιμηθεί με κρατικά βραβεία θεατρικού έργου από το υπουργείο Πολιτισμού, με βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση και με βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα.

Το 2012 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Μπαμπούσκα» από τις εκδόσεις Κέδρος και το 2016 η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η Ρωγμή Των 7:45 μμ» από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το 2018, από τις εκδόσεις Καστανιώτη πάλι, κυκλοφορεί η επόμενη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Καρό Παιδιά, Ριγέ Πατεράδες». Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το νέο του μυθιστόρημα «Ο δρόμος του κεραυνού από τις Εκδόσεις Αίολος»..

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φέτος το χειμώνα παρουσιάζονται τρία έργα του στην Αθήνα: «Ο Μάκης» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» στο Θέατρο Σταθμός και το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2 (20 Χρόνια Μετά)» στο Από Μηχανής Θέατρο.

► Info

«To μπουφάν της Χάρλεϋ»
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Μίκης Θεοδωράκης
Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:15

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης. Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηλιούπολης.